Η 20χρονη δόκιμη πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού Μαριάννα Τσίγκα αρρώστησε στο πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι της στην Ινδία και, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο, πέθανε ύστερα από «μάχη» 16 ημερών

Η λοίμωξη από τσίμπημα κουνουπιού φέρεται να είναι η αιτία θανάτου για την 20χρονη δόκιμη πλοίαρχο, αφού προκλήθηκε λοιμώδης εγκεφαλίτιδα και εν συνεχεία πολυοργανική ανεπάρκεια. Επρόκειτο σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου να τελεστεί η κηδεία της στην Κω, απ' όπου καταγόταν. 

Ο Alpha μετέδωσε πως η άτυχη 20χρονη δόκιμη πλοίαρχος φέρεται να είχε κάνει και τα τρία εμβόλια που απαιτούνταν για το πρώτο μπάρκο της, ενώ φημολογείται ότι ενδεχομένως έπασχε από κάποιας μορφής αλλεργία.

20χρονη δόκιμη πλοίαρχος: Νόμιζε πως ήταν αλλεργία τα εξανθήματα που εμφάνισε

Η μητέρα της 20χρονης δόκιμης πλοιάρχου περιμένει τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, καθώς η ιατροδικαστική δεν έριξε φως στην αιτία θανάτου της. Μιλώντας στον Alpha, δήλωσε πως η κόρη της ήταν υγιέστατη και μόνο πριν ταξιδέψει εμφάνισε κάποια εξανθήματα, ενώ η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ενώ βρισκόταν στο πλοίο.



«Ήταν πάρα πολύ χαρούμενη που θα πήγαινε σε αυτό το ταξίδι. Ήταν το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι της. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βρουν τι το προκάλεσε όλο αυτό. Υποθέσεις κάνουμε και περιμένουμε την έκθεση του ιατροδικαστή. Πριν μπει στο δεξαμενόπλοιο για να ταξιδέψει εμφάνισε κάποια εξανθήματα. Νόμιζε ότι ήταν κάποια αλλεργία. Στο πλοίο επιδενώθηκε η κατάσταση. Είχε δέκατα, πόνο στα κόκαλα, πρήξιμο στα χέρια και στα πόδια. Η κόρη μου ήταν υγιέστατη, είχε κάνει εξετάσεις πριν μπει στο πλοίο. Στο νοσοκομείο έκαναν ό,τι μπορούσαν, έκαναν τα πάντα για να γίνει καλά το παιδί, τους ευχαριστώ όλους», είπε η μητέρα της 20χρονης δόκιμης πλοιάρχου.