Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα μετά την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες στην Ολομέλεια.

Ήδη τα προβλήματα είναι πολλά, κυρίως στο κέντρο της πρωτεύουσας, με το χθεσινό αλαλούμ για το πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς να έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος σε σχεδόν όλους τους κεντρικούς δρόμους.

kinisi_4
kinisi_5
kinisi_6
kinisi_7

Οι δρόμοι της Αθήνας έχουν παραλύσει. Η ταλαιπωρία για τους οδηγούς και το επιβατικό κοινό είναι μεγάλη καθώς δεν λειτουργούν το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

metro_1
metro_2
metro_3
metro_4

ΑΔΕΔΥΕΚΑ και ΠΑΜΕ, καθώς και άλλα εργατικά σωματεία καλούν σήμερα τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Σημειώνεται ότι στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν ακόμη και οι γιατροί και οι νοσηλευτές, καθώς και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων από δεκάδες συνδικάτα για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο έφερε και τη σημερινή απεργία. Στους δρόμους υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη, ενώ έχει βγει και αύρα. Κλούβες έχουν κλείσει τον δρόμο μπροστά από τη Βουλή προκειμένου να μην πλησιάσουν οι διαδηλωτές που, όσο περνάει η ώρα, όλο και αυξάνονται.

apergia_2
apergia_3
apergia_4
apergia_5
apergia_6
apergia_7
apergia_8
apergia_9
5975088
apergia_10
apergia_11
apergia_12
apergia_13
apergia_14

Κλειστές είναι μέχρι στιγμής οι οδοί Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου από Πειραιώς, Αμαλίας από Καλλιρρόης και Βασιλίσσης Σοφίας από την οδό Σέκερη.

Οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας είναι φρακαρισμένοι και οι οδηγοί πρέπει να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή.