Απότομη θα είναι η αλλαγή του καιρού, καθώς, μετά την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο, η επόμενη εβδομάδα θα κρύβει… εκπλήξεις. Ειδικότερα αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Μάλιστα, η νέα κατάσταση του καιρού έχει φέρει και κόντρα σε μερίδα μετεωρολόγων, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι θα έχουμε επικίνδυνα φαινόμενα και άλλους να επιμένουν ότι δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακραίες βροχοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά προβλέπεται σημαντική άνοδο θερμοκρασίας έως και το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για τον καιρό.

Το Σάββατο 23/9, που αναμένεται να είναι η θερμότερη ημέρα, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 34 έως 36˚C σε πολλές περιοχές της χώρας. Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τη Δευτέρα 25/9, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Τρίτη 26/9, τις βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν περιοχές της χώρας, και την ενίσχυση των ανέμων.