Ένα αγριογούρουνο, το οποίο μάλιστα είχε παρέα γάτες που έπαιζαν μαζί του, έκανε χθες το απόγευμα την εμφάνιση στο Δαφνί ΧαϊδαρίουΤο βίντεο που δημοσίευσε στο facebook η εφημερίδα «Χαϊδάρι Σήμερα» δείχνει το άγριο ζώο να κάνει τη βόλτα του Τέρμα Νικηφόρου Φωκά (και Κομνηνών), δίπλα στον Άγιο Χριστόφορο.

Το αξιοσημείωτο είναι o τρόπος με τον οποίο περιφέρονται γύρω του οι γάτες της γειτονιάς, ενώ το ίδιο είναι απολύτως ήρεμο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ισχύουν οι οδηγίες που έχει δώσει το Δασαρχείο Αιγάλεω: Να μην επιδιώκουν οι άνθρωποι να πλησιάσουν τα αγριογούρουνα και να μην τα ταΐζουν.

Πιθανότατα πρόκειται για αρσενικό αγριογούρουνο, καθώς κυκλοφορούσε μόνο του, αντίθετα με τα θηλυκά που ζουν σε ομάδες, μαζί με τα μικρά τους. Οι κάπροι περιφέρονται ψάχνοντας θηλυκές σε οίστρο για να ζευγαρώσουν, πράγμα που ξεκινάει από τις αρχές Σεπτέμβρη.

Θυμίζουμε ότι κατά τον περσινό χειμώνα απομακρύνθηκαν από το Ποικίλο (Κοιλάδα του Δαφνιού, Αφαία, Λίμνη Κουμουνδούρου) περίπου 20 αγριογούρουνα, μετά την παγίδευσή τους σε ειδικά κλουβιά. Μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Κιθαιρώνα.