Στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο π. Πολύκαρπος Επίσκοπος Τανάγρας» παρευρέθη σήμερα το μεσημέρι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στο Ιερό Ησυχαστήριο «Η Ανάληψη του Κυρίου» στα Σκούρτα Βοιωτίας.

«Η παρουσία του πατρός Πολυκάρπου στην περιοχή μας υπήρξε ευεργετική, αφού διηκόνησε με συνέπεια και διάκριση το μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως, στήριξε πολλούς χριστιανούς και έγινε σημείο αναφοράς ξεχωρίζοντας για το εκκλησιαστικό του ήθος», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Θηβών, στον χαιρετισμό του. Αμέσως μετά, χαιρετισμό απηύθυνε η γερόντισσα Παρασκευή, καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου.
   
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πλευρά του, στον χαιρετισμό του συνεχάρη τη γερόντισσα και την αδελφότητα για την εκδήλωση και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη δημιουργία της. Αναφέρθηκε στον μακαριστό επίσκοπο, τον οποίο γνώριζε πάρα πολλά χρόνια και στη συνεργασία που είχαν την περίοδο που ο αρχιεπίσκοπος ήταν μητροπολίτης Θηβών. Επίσης, κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους «να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του πατρός Πολυκάρπου και να αντιγράψουμε όσα ακούσαμε για αυτόν». Επισήμανε ότι η εποχή μας έχει πολλές δυσκολίες, αλλά έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτόν τον τόπο. «Ας φύγουμε από αυτό τον χώρο με το ζωντανό παράδειγμα του π. Πολυκάρπου και να προχωρήσει ο καθένας από μας, από όποια θέση εργάζεται, να προσφέρει ό,τι μπορεί», υπογράμμισε, στο τέλος, ο αρχιεπίσκοπος.
   
Εξάλλου, για το βιβλίο, τη ζωή και το έργο του μακαριστού επισκόπου μίλησαν η Αγνή μοναχή, φιλόλογος, ο Ανέστης Κεσελόπουλος, ομότιμος καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, ο μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος και η Μαρία Παπακωνσταντίνου, φιλόλογος.
   
Παρέστησαν οι μητρoπολίτες Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ, Καρπενησίου Γεώργιος, ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, κληρικοί και πλήθος πιστών. Τον αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος.