Μόλις 20 ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες ο Βόλος ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει νέα κακοκαιρία και οι κάτοικοι έχουν μετατρέψει τις γειτονιές τους σε… φρούρια.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες του ThessToday από τις πλημμυρισμένες -από την κακοκαιρία Daniel- γειτονιές στο Βόλο, ειδικά στο Παλιό Λιμεναρχείο και στις οδούς περιμετρικά του ρέματος Κραυσίδωνα.


Οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές απασχολούνται τις τελευταίες ημέρες με το να κουβαλούν τσουβάλια με άμμους και να τα τοποθετούν στις εισόδους των πολυκατοικιών, ενώ άλλοι χτίζουν τείχος με λαμαρίνες και άλλοι με τούβλα.

 «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, εκτός από το να περιμένουμε. Από προχθές στοιβάζουμε τα σακιά και δημιουργούμε μια γραμμή άμυνας, και ο Θεός βοηθός» αναφέρει κάτοικος της περιοχής, ενώ παράλληλα οι καταγγελίες για καθυστέρηση στα αντανακλαστικά των αρμόδιων υπηρεσιών, πληθαίνουν.

 «Δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό φρεατίων, ενώ ο νούμερο ένα κίνδυνος είναι το ρέμα του Κραυσίδωνα», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας ότι το ρέμα παραμένει θαμμένο κάτω από ένα μπαζότοπο.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων εκτιμάται ότι με την πρώτη βροχή θα πλημμυρίσει τις γειτονιές, εξαιτίας του εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού παροχετευτικότητας, είναι μόλις στο 20%.