Ένας νεανικός έρωτας κατέληξε σε ένα ανεπανάληπτο μαρτύριο και λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε ένα φρικτό φονικό. Για μία φορά στη ζωή της, όμως, η τύχη χαμογέλασε στην 22χρονη Αλβανίδα, Νταφίνα, η οποία την περασμένη Πέμπτη γλίτωσε από του χάρου τα δόντια, όταν οι γείτονες άκουσαν τις φωνές της. Δεν είναι τυχαίο πως από την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στην περιοχή Αλυκές του Βόλου, οι περίοικοι έστησαν «μπλόκο» στον 28χρονο κατηγορούμενο Αουρέλ Κούρτι μέχρι να εμφανιστεί η αστυνομία και να του περάσει χειροπέδες. Όταν εντέλει πραγματοποιήθηκε η σύλληψη, η 22χρονη ήταν «σημαδεμένη» στο λαιμό και στο πρόσωπο, ενώ ήταν κουλουριασμένη και αγκαλιασμένη με το 2,5 ετών παιδάκι της. Η 22χρονη δεν ήξερε ελληνικά και με τη βοήθεια ενός ομοεθνούς της εξήγησε στους αστυνομικούς ότι την πρόλαβαν λίγο προτού τη δολοφονήσει με στραγγαλισμό.

Στη συνέχεια κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθούν η κοπέλα και το παιδάκι της στο νοσοκομείο: «Έχω φάει σκληρότερο ξύλο, έχω φτάσει πολλές φορές κοντά στο θάνατο. Με απειλούσε πως αν το σκάσω για την Αλβανία, θα έρθει να σκοτώσει τους γονείς μου» φέρεται να είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς.

Σιγά-σιγά το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται. Παρά το γεγονός πως οι γείτονες δεν είχαν την παραμικρή εικόνα για το τι συνέβαινε στο σπίτι, κατά τη διαδικασία της προανάκρισης σοκαριστικές λεπτομέρειες έβγαιναν στην επιφάνεια. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο κατηγορούμενος είχε στήσει κάμερες προκειμένου να ελέγχει την κάθε κίνηση της γυναίκας μέσω εφαρμογής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η 22χρονη ήταν μονίμως κλεισμένη στο σπίτι. Ενδεικτική της αγριότητας του 28χρονου είναι η πληροφορία που τον θέλει να έχει ξυλοκοπήσει την 22χρονη όταν έγινε γνωστό το φύλο του παιδιού τους, επειδή δεν ήθελε κορίτσι. Παράλληλα, η 22χρονη -κατά πληροφορίες- ισχυρίστηκε πως ο 28χρονος έχει χτυπήσει και το μικρό παιδί. Ο 28χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή και ζήτησε προθεσμία για την Τρίτη, ενώ η μητέρα και το παιδί βρίσκονται με εισαγγελική εντολή σε καθεστώς προστασίας.

Σοκάρει ο πατέρας του κατηγορουμένου: «Είναι όλα ψέματα, αυτή τον απατάει»

Μία εντελώς διαφορετική διάσταση παρουσιάζει ο πατέρας του κατηγορουμένου, ο οποίος μιλώντας στα αλβανικά ΜΜΕ υποστήριξε πως πίσω από τις κατηγορίες κρύβεται μια πλεκτάνη. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Γκεζίμ Κούρτι, πατέρας του 28χρονου Αουρέλ, ισχυρίζεται μιλώντας στο News 24 της Αλβανίας πως η 22χρονη νύφη του, η Νταφίνα, θέλει τον άντρα στη φυλακή επειδή έχει... βρει άλλο ταίρι! «Το πρόβλημα εδώ είναι ότι λένε ψέματα. Είναι πιθανόν το κορίτσι να έχει σχέση με κάποιον άλλον. Από τότε που τη συνάντησα, ήρθαν κι έμειναν δύο-τρεις μήνες μαζί μας κι έπειτα έφυγαν για την Ελλάδα. Το παιδί γεννήθηκε εδώ στην Αλβανία. Το κρατήσαμε εδώ και τη φιλοξενήσαμε σαν να ήταν αδελφή μας. Πριν από λίγες ημέρες μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Δεν έχω μιλήσει με τη νύφη μου, δεν έχω το τηλέφωνό της. Μιλούσα μαζί της μέσω του κινητού του γιου μου» είπε αρχικά ο Γκεζίμ Κούρτι.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως τα όσα λέγονται περί εγκλεισμού είναι ψέματα, αφού ο γιος του τη φρόντιζε και την έβγαζε βόλτες: «Τον απατούσε, για ποιο λόγο δεν ξέρω. Ο γιος μου δεν της συμπεριφερόταν άσχημα, επειδή γέννησε κορίτσι. Αυτά είναι ψέματα. Έπαιρνε την κόρη του και την πήγαινε βόλτες κάθε εβδομάδα. Μάλιστα, γιόρτασαν και τα γενέθλιά της έξω. Πρέπει να υπάρχει παρασκήνιο. Αυτό που είπε στην ΕΛΑΣ δεν είναι αλήθεια. Τους πήγα εγώ προσωπικά στην Ελλάδα. Ο γιος μου δεν μπορούσε να τη βγάζει κάθε μέρα έξω για βόλτα, λόγω της δουλειάς του. Μπορεί να λέει πως την είχε κλειδωμένη, αλλά ξέρω πως πήγαιναν έξω για φαγητό». Καταλήγοντας, ο Γκεζίμ Κούρτι παρουσίασε το επικρατέστερο γι’ αυτόν σενάριο: «Όσα λέγονται είναι κόλπα για να βάλουν το γιο μου στη φυλακή. Εκείνη μπορεί να έχει σχέση με κάποιον και γι’ αυτό να θέλει να τον βάλει φυλακή. Γνωρίζονται πολλά χρόνια μεταξύ τους και είναι ερωτευμένοι από τότε. Είναι μαζί από τότε που το κορίτσι ήταν στην 7η τάξη».

 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ON TIME