Προσλήψεις 10.000 αναπληρωτών στα σχολεία θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε χθες την εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων για την πρόσληψη 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, σε δύο φάσεις, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Ειδικότερα είπε: Καθώς οι ανάγκες της παράλληλης στήριξης των μαθητών διαπιστώθηκε πως είναι αυξημένες κατά πάνω από 30%, o υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξασφάλισαν τις απαραίτητες πιστώσεις, ώστε να πραγματοποιηθούν πάνω από 7.300 προσλήψεις στη Β΄ φάση, στις αρχές Οκτωβρίου και 2.700 στη Γ΄ φάση, στις αρχές Νοεμβρίου, υπερδιπλασιάζοντας τις αρχικές προσλήψεις του Σεπτεμβρίου και υπερβαίνοντας κατά 50% τις αρχικά προβλεπόμενες πιστώσεις για το έτος 2023.

Νέες προσλήψεις

Με απλά λόγια, το προσωπικό παράλληλης στήριξης με αυτές τις προσλήψεις από 9.500 πρόκειται να φτάσει σχεδόν τα 20.000 άτομα».

Και τόνισε: «Για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση τα ζητήματα Παιδείας, πρόσβασης στη γνώση και τη μάθηση, ισότητας στη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και όλα όσα απασχολούν τους μαθητές και τους γονείς τους, βρίσκονται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων και της πολιτικής τους. Η κοινωνική πολιτική για εμάς δεν ασκείται με συνθήματα αλλά με δραστικές παρεμβάσεις και εξεύρεση άμεσων λύσεων».

28.235 διορισμοί την τελευταία τριετία

Τον περασμένο Μάιο έγιναν 3.449 νέοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση, που κατανέμονται ως εξής: 1.644 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 1.744 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 61 στον Κλάδο Μουσικής για τα Μουσικά Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το 2022 έγιναν 8.586 μόνιμοι διορισμοί στην Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με το σύνολο των προσλήψεων να ανέρχεται στις 24.786 τα προηγούμενα δύο χρόνια. Είχαν προηγηθεί 11.700 στη Γενική Εκπαίδευση, οι πρώτοι ύστερα από 12 χρόνια, και 4.500 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας στην ΕΑΕ μέσω ΑΣΕΠ.