«Τον σκότωσα στο σημείο που βρήκατε τη σορό του», είπε στους αστυνομικούς ο 38χρονος καθ’ ομολογίαν πατροκτόνος από την Άρτα, που αγνοούνταν μαζί με τον πατέρα του για έξι ημέρες και τελικά εντοπίστηκε από έναν βοσκό.

Ο 38χρονος πατροκτόνος, που ομολόγησε στους αστυνομικούς την εγκληματική του πράξη και σήμερα οδηγείται στον ανακριτή, συνεχίζει να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται και πολλά από τη στιγμή του αποτρόπαιου περιστατικού.

Όπως προαναφέρθηκε, ο πατροκτόνος εντοπίστηκε από έναν βοσκό μέσα στη στάνη του στην περιοχή της Άνω Σεργούλας, στη Φωκίδα.

Όταν ο κτηνοτρόφος τον ρώτησε γιατί βρίσκεται μέσα στο μαντρί του, τότε αυτός του απάντησε ότι είναι ορειβάτης και χάθηκε, ενώ παράλληλα του ζήτησε τροφή.

Ο βοσκός ειδοποίησε αμέσως τις αστυνομικές Αρχές και όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο, κατάλαβαν ότι βρίσκονταν μπροστά σε μια ακόμα οικογενειακή τραγωδία.

Ο 38χρονος έπειτα από λίγα λεπτά είπε στους αστυνομικούς όλη την αλήθεια και τους οδήγησε στον αγροτικό δρόμο όπου έκοψε βίαια το νήμα της ζωής του 65χρονου πατέρα του.


Πατροκτονία στην Άρτα: «Πήρα μια πέτρα και τον χτύπησα στο κεφάλι»

Όταν αργότερα ο 38χρονος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Άμφισσας, σε ερωτήσεις των αστυνομικών για τα αίτια και τις συνθήκες του εγκλήματος φέρεται να τους είπε τα εξής:

«Είχαμε τσακωθεί λίγη ώρα νωρίτερα. Φτάσαμε στο σημείο που σας οδήγησα και βρήκατε τη σορό του κι εκεί τον σκότωσα. Πήρα μια πέτρα και τον χτύπησα στο κεφάλι».

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του θρίλερ, που διήρκεσε έξι ημέρες, ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00 χθες, Τρίτη (26/9/2023), το μεσημέρι, όταν εντοπίστηκε ο 38χρονος και οδήγησε τους αστυνομικούς σε έναν αγροτικό δρόμο, 150 μέτρα από την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, όπου άφησε το άψυχο σώμα του 65χρονου πατέρα του.

Η σορός του 65χρονου φέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τραύματα που προκλήθηκαν από την πέτρα, και δαγκωνιές από άγρια ζώα. Η ιατροδικαστική εξέταση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου άντρα και θα προσδιορίσει τον χρόνο που άφησε την τελευταία του πνοή.