Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη λίγο πριν από τις 13.30 της Τετάρτης (27/9) σε δύο περιοχές της Λάρισας, λόγω της κακοκαιρίας ''Elias''.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις περιοχές Αρμένι και Σωτήριο Λάρισας και το μήνυμα προειδοποιεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ζητώντας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

112

«Αρμένι, Σωτήριο Λάρισας. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα του 112.

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία ''Elias'', με την ΕΜΥ να προειδοποιεί για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων το επόμενο 48ωρο.

Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας ''Elias'' θα βρεθούν πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ άλλων Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Σποράδες και Εύβοια, η οποία «σφυροκοπάται» ανελέητα από νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Πιο αναλυτικά, με βάση το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ που εκδόθηκε στις 25.09.23 και επικαιροποιήθηκε:

Σήμερα, Τετάρτη (27-09-2023), κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

*Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας: