Δύσκολες ώρες ζουν οι άνθρωποι στο Βόλο, με διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της πόλης. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο taxydromos.gr, ολόκληρος σχεδόν ο Βόλος έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού πολιτών.

Νωρίτερα, η καταρρακτώδης βροχή που έχει πλημμυρίσει και πάλι όλη την πόλη, ανάγκασαν τις Αρχές μέσω του 112 να θέσουν σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το Βόλο.



Προσπάθεια απεγκλωβισμού πολιτών από το κέντρο του Βόλου τώρα

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι κλήσεις στην πόλη του Βόλου για απεγκλωβσιμούς πολιτών, καθώς η ισχυρή βροχόπτωση έχει μετατρέψει πολλούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους.




Έχουν πλημμυρίσει οι Λεωφόροι Αθηνών, Λαμπράκη και Λαρίσης με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κίνηση των αυτοκινήτων όπως και στους οδικούς κόμβους της περιοχής.

-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Video - Περιοχή : Βόλος #Volos Παρασκευοπούλου & Καραμπατζάκη - Ζάχου 📹 Δέσποινα Τζούμα

Δημοσιεύτηκε από Skiathoslife.gr στις Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023


Στην Αγριά του Βόλου έχει διακοπεί η κίνηση στην παραλιακή λεωφόρο και το νερό έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά παρά το γεγονός ότι εργάζονταν συνεχώς συνεργεία εκσκαφής για να κρατήσουν χωρίς προβλήματα το ρέμα στην περιοχή.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ εγκλωβισμένη είναι η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου, μαζί με άλλα τρία άτομα στον Βόλο. Η δημοσιογράφος ετοιμαζόταν να μεταδώσει το ρεπορτάζ στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Σε δηλώσεις της μάλιστα, στην ΕΡΤ είπε:
«Είμαστε δίπλα από το ποτάμι που έσπασε και περιμένουμε μέσα στα σκοτάδια. Περιμένουμε με υπομονή να έρθουν να μας πάρουν. Είμαστε εγώ και ο τεχνικός».

Ανησυχητική είναι η εικόνα που καταγράφεται αυτή την ώρα και στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου η στάθμη του νερού ξεπερνά το ύψος του υπογείου.

20.05 Κραυσιδωνας Ύψος αναλήψεως

Δημοσιεύτηκε από Ioannis Karávas στις Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος στη γέφυρα του Κραυσίνδωνα στο OLD CITY μίλησε για πολύ δύσκολη νύχτα και ζήτησε απ’ όλους να μην μετακινούνται.

Σε ένα δραματικό του μήνυμα που δημοσιεύει το thenewspaper.gr μέσα από το αυτοκίνητο, εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας, απευθύνει έκκληση στους Βολιώτες λέγοντας:

«Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δε μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε».





Δείτε live από κάμερες την πορεία του φαινομένου