"Δεν είναι τόσο τραγική όσο περιγράφεται η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ," είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. "Υπάρχει ένταση και διαφορετικές απόψεις, αλλά η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου, και δεν φοβάμαι για τη διάσπαση, γιατί έχουμε χώρο για όλους", ανέφερε.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν αποχωρήσεις στο μέλλον.

"Το θέμα," συνέχισε, "δεν είναι τι θέλω εγώ, αλλά τι θέλει ο κόσμος. Και ο κόσμος έχει εκφράσει τρεις απαιτήσεις: ανανέωση, ενότητα και αλληλεγγύη απέναντι στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη, και σε αυτόν τον αγώνα, κανείς δεν πρέπει να λείπει."

Όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος για να αποδείξει τον εαυτό του. Επίσης, είπε ότι εάν κάποιος συνεχίσει να θέτει θέματα σχετικά με τον ηγέτη, τότε έχει το δικαίωμα να πράξει όπως θεωρεί κατάλληλο.

Στη συνέντευξη συμμετείχε επίσης ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας "Αυγή," Σπύρος Ραπανάκης, ο οποίος ανέφερε ότι η παραίτησή του δεν συνδέεται με ίντριγκες.

"Στην παραίτησή μου δεν υπάρχει καμία ίντριγκα, δεν εξωθήθηκα σε παραίτηση. Όπως είπα και χθες, θεώρησα πολιτική και επαγγελματική μου υποχρέωση να καταθέσω την παραίτησή μου, διότι η διεύθυνση της Αυγής, που είναι ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει και χαρακτηριστικά πολιτικού στελέχους. Με την αλλαγή ηγεσίας από τον κ. Κασσελάκη και άρα της ιδιοκτησίας θεώρησα ότι έπρεπε να παραιτηθώ, θεώρησα αυτονόητο να διευκολύνω τη νέα ηγεσία».

Πρόσθεσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η Αυγή στήριξαν κάποιον από τους υποψήφιους, «ήμουν πάρα πολύ προσεκτικός" όπως είπε.

Ωστόσο, πρόσθεσε: "Όλη την προεκλογική περίοδο, ή μάλλον από τη στιγμή που τέθηκε υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης βρέθηκα προσωπικά εγώ και η Αυγή και οι συνάδελφοι στο "Κόκκινο", βρεθήκαμε στο επίκεντρο μιας ενορχηστρωμένης συκοφαντικής επίθεσης και δολοφονίας χαρακτήρα".