Η επέλαση της κακοκαιρίας Elias συνεχίζει για τρίτο 24ωρο στη χώρα, έχοντας ήδη προκαλέσει πολλά προβλήματα, κυρίως σε Βόλο και Βόρεια Εύβοια.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες έχουν σημειωθεί στη Βόρεια Εύβοια, ενώ πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης καταγράφονται εκ νέου και στην πόλη του Βόλου.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 28/09 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί (με φθίνουσα ένταση) κυρίως στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά μέχρι αργά το βράδυ θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.


Κακοκαιρία Elias: Πότε θα βρέξει στην Αττική

Στις περιοχές που θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες συμπεριλαμβάνονται ο Νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά έντονα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη αθροιστική βροχόπτωση (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Πέμπτης 28/09 (24ωρο).

Με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.



Διαβάστε εδώ: Κακοκαιρία Elias: "Η Θεσσαλία διαλύθηκε, τα χωράφια μας έχουν δύο μέτρα νερό" - "Ξέσπασμα" κατοίκου της Λάρισας