Τον απόλυτο εφιάλτη βιώνουν για δεύτερη φορά μέσα στον Σεπτέμβριο οι κάτοικοι περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων, αφού μετά το σαρωτικό «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel, ήρθε αυτό της κακοκαιρίας Elias.

Νέο μήνυμα από το «112» εστάλη γύρω στις 11 το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή της Καρδίτσας, για τον Παλαμά.

Σε αυτό ζητείται από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω υπερχείλισης του ποταμού Σοφαδίτη.


palamas

Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρισε το χωριό Ορφανά του Δήμου Παλαμά

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Κωνσταντίνου Νούσιου, το χωριό Ορφανά του Δήμου Παλαμά πλημμύρισε, με το νερό να έχει κατακλύσει κάθε σημείο του χωριού. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλη τη νύχτα γίνονταν παρεμβάσεις για να αποφευχθούν πλημμύρες και σε άλλα χωριά. Όπως τονίζει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παλαμά, κ. Γιώργος Σακελλαρίου, η κατάσταση στον δήμο μέχρι τώρα είναι διαχειρίσιμη, «αλλά μέσα στην ημέρα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει καθώς έρχονται νερά». Είμαστε σε επιφυλακή για όλα τα χωριά, τονίζει επίσης ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση σε οικισμούς της Καρδίτσας και συγκεκριμένα σε Λεύκη, Ορφανά, Φύλλο Αστρίτσα. Η εντολή ήταν να εκκενώσουν προς Ιτέα.


Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία στην Καρδίτσα την Πέμπτη και Παρασκευή

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Καρδίτσα την Πέμπτη και την Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας Elias που πλήττει την περιοχή για δεύτερη φορά μετά τον Daniel.

Συγκεκριμένα, την αναστολή της έναρξης των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 για την ασφάλεια των μαθητών και πολιτών αποφάσισε ο δήμαρχος Παλαμά, κ. Γιώργος Σακελλαρίου.