Την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου όπως και πρωτοδίκως ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, κάνοντας λόγο στην αγόρευσή του για τη χειριστική και ναρκισσιστική συμπεριφορά του κατηγορουμένου και σχολιάζοντας τη στάση του να παραιτηθεί από την έφεση μεσούσης της ακροαματικής διαδικασίας.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση της συζύγου του, τη θανάτωση του σκυλιού της οικογένειας και για σειρά πλημμεληματικών πράξεων.

Είχε άμεσο δόλο πρώτου βαθμού

Όπως ανέφερε στην αγόρευσή του, «ο κατηγορούμενος είχε άμεσο δόλο πρώτου βαθμού, ούτε ενδεχόμενο ούτε τίποτα, είχε επιδίωξη να σκοτώσει» και περιέγραψε την Καρολάιν σαν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο. «Της έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι 15-16 ετών τότε θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μια σχέση συνεξάρτησης. Η Καρολάιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλίκωσή της. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με πρωτοβουλία της Καρολάιν;», διερωτήθηκε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Όσο αφορά τη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κατά τη διάρκεια της δολοφονίας της Καρολάιν και μετά, έκανε λόγο για κίνητρο εκδίκησης, τονίζοντας: «Δεν δίστασε να βάλει το μωρό στη νεκρή μητέρα του, δεν δίστασε να το πάρει στην κηδεία της, δεν δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από τη μητέρα της για το φέρετρο! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισσισμού, τότε ποιο είναι; Τιμώρησε την Καρολάιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου», τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Ο σκοπός της παραίτησης

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στην παραίτηση του κατηγορουμένου από την έφεση, επιμένοντας ιδιαίτερα στη χρονική στιγμή που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επέλεξε να την υποβάλει. «Αν θυμάστε, δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανέφερε η κ. Ηγουμενάκη, που της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;», είπε ο εισαγγελέας.

Σχετικά με τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου πως τέλεσε την πράξη σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής, ο εισαγγελέας υπογράμμισε πως κάτι τέτοιο δεν αντέχει σε αξιολόγηση. «Νόμιζε ότι είχε την ικανότητα και την εξυπνάδα να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους. Η κ. Μυλωνοπούλου έχει καταθέσει ότι τον κατάλαβε τον δράστη και τον άφησε να πιστεύει πως την κοροϊδεύει για να παρακολουθεί το ζευγάρι», είπε ο εισαγγελέας και λίγο αργότερα πιθανολόγησε ότι «η κάμερα στο σπίτι ίσως υπήρχε για να παρακολουθεί τη σύζυγό του».