Μετ’ εμποδίων συνεχίζονται οι έρευνες για τον πιλότο, μετά την πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια λόγω χαμηλής ορατότητας. Ήδη, όπως έγινε γνωστό, αποχώρησε το Super Puma, διότι οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να έχει καλή ορατότητα. Οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο μετά την πτώση του ελικοπτέρου παραμένουν άκαρπες προς το παρόν.


Υπενθυμίζεται ότι η πτώση ελικοπτέρου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αχλάδι στη βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσής του είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς στην περιοχή υπάρχει μεγάλη θολούρα, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι χαμηλή.

Το Super Puma έχει φύγει από το σημείο των ερευνών, όπου παραμένουν ένα ελικόπτερο Σικόρσκι και τρία πλωτά, ενώ αναμένονται οι δύτες της μονάδας υποβρύχιων αποστολών (ΜΥΑ).

Ο χειριστής του ελικοπτέρου Α-109 είναι ιδιαίτερα έμπειρος, καθώς έχει θητεύσει στην Πολεμική Αεροπορία και συγκεκριμένα στα ελικόπτερα Χιούι, αλλά και στην Πολιτική Αεροπορία.


 Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Φεύγει αριστερά και ακούω ένα μπαμ»

Στο μεταξύ, τις δραματικές στιγμές λίγο πριν από την πτώση του ελικοπτέρου περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας.

 «Ήταν πολύ κοντά στο σπίτι μου, ένα κίτρινο ελικόπτερο που πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα μπαμ, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έριχνε καρέκλες», είπε ο μάρτυρας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα ελικόπτερο Agusta Α-109 που εκτελούσε δρομολόγιο Αφίδνες-Βόλος με ενδιάμεση στάση το Μαντούδι.

 Η στιγμή της πτώσης:

Σύμφωνα με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, το ελικόπτερο «πετούσε 5 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σαν κάτι να έψαχνε».

Στο σημείο βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης και ο δήμαρχος Μαντουδίου.

 «Το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου μπροστά στο σπίτι μου», είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου.