Στη θάλασσα, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας (25/09) δύο ναύτες που καθάριζαν ένα καταμαράν,  ενώ ήταν προσδεδεμένο στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι δύο ναύτες έπεσαν από ύψος 15 μέτρων. Ακαριαία οι λιμενικοί που βρίσκονταν στο σημείο έτρεξαν στην προβλήτα και με τα ρούχα βούτηξαν για να σώσουν τους δύο ναύτες που έπεσαν από το καταμαράν.

«Πίστευα εκείνη την στιγμή ότι πέφτοντας, ότι δε θα ξαναξυπνήσω. Ήξερα ότι θα σκοτωθώ. Αυτό αισθάνθηκα» λέει στο MEGA ο Γιάννης, o 56χρονος ναύτης που έπεσε από το καταμαράν.

«Εγώ, από ό,τι μου είπαν, πρέπει να είχα βουλιάξει. Θυμάμαι αποσπασματικά ότι προσπαθούσα να κρατηθώ στην επιφάνεια για να μη χάσω τις αισθήσεις μου και πνιγώ. Αλλά το θυμάμαι αποσπασματικά, θυμάμαι ένα κομμάτι να προσπαθώ να κρατηθώ στην επιφάνεια και ένα κομμάτι που με είχαν βγάλει επάνω, κάποιοι είχαν βουτήξει, με τράβηξαν» προσθέτει.

«Έχω κάποιες ζαλάδες και δεν έχω διαύγεια. Είμαι σε φάση εξετάσεων ακόμα. Μαγνητικές, ακόμα το μάτι μου έχω πρόβλημα, έχει κάποιο κάταγμα. Και στον αυχένα και στο ζυγωματικό έχω στο δεξί, έχω κάταγμα» ανέφερε στο MEGA, περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

O Γιάννης είναι ο πρώτος ναύτης που γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα. Σήμερα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και έχει χτυπήσει σε αυχένα, μέση και ζυγωματικά.

Πειραιάς: Βούτηξαν με τα ρούχα για να σώσουν τους ναύτες

Σημειώνεται ότι μόλις έγινε αντιληπτό το σοκαριστικό ατύχημα στο καταμαράν, στο σημείο έσπευσαν δύο λιμενικοί - ένας άντρας και μια γυναίκα, που έπεσαν στην θάλασσα με τα ρούχα. Στην προσπάθεια τους να σώσουν τους δύο ναύτες, και οι δύο τραυματίστηκαν στο πόδι και τη μέση.

«Και η κοπέλα χτύπησε πολύ στο πόδι της και ένας που βούτηξε, λιμενικός και αυτός. Πήγα σήμερα στα παιδιά, τους ευχαρίστησα, το κορίτσι κουτσαίνει και ο άλλος έχει χτυπήσει τη μέση του», λέει ο πατέρας του ενός από τους ναύτες που έπεσαν στη θάλασσα.

Διερευνώνται τα αίτια του ατυχήματος στον Πειραιά

Οι δύο ναύτες έπεσαν στη θάλασσα, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το πρωί της περασμένης Δευτέρας ενώ εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού με μάνικες στην πλώρη ενός καταμαράν.

Σωματεία ναυτεργατών καταγγέλλουν πως το ατύχημα συντελέστηκε καθώς δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας όπως κράνη, σωσίβια και σκαλωσιές. Οι ναύτες από την πλευρά τους βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και εξηγούν πως λίγα εκατοστά πιο κοντά στην προβλήτα να ήταν το καταμαράν, θα είχαν πεθάνει.

«Δε θα ζούσαμε τώρα αν είχαμε πέσει επάνω στο κράσπεδο. Είναι 14 - 15 μέτρα. Λίγο πιο κολλημένο να ήταν στον ντόκο, θα ήμασταν μακαρίτες και οι δύο. Ή να είχαμε πέσει κάπως αλλιώς, να είχαμε βρει στον ντόκο, θα είχαμε τελειώσει» λέει ένας εκ των δύο ναυτών.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα που διερευνά κάτω από ποιες συνθήκες συντελέστηκε το ατύχημα.

Τι απαντά η εταιρεία για το ατύχημα με τους ναύτες στον Πειραιά

Το MEGA επικοινώνησε με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, σχετικά με το ατύχημα που σημειώθηκε στο καταμαράν με τους δύο ναύτες.

«Σχετικά με το συμβάν της 25/9/23 που είχαν οι 2 ναυτικοί μας, από τη πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και θα είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστούν. Η SEAJETS λειτουργεί τηρώντας όλους τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας, που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία. Βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία εσωτερικού ελέγχου για τις συνθήκες που συνέβη αυτό το ατύχημα και παράλληλα έχουμε ζητήσει την πλήρη διερεύνηση του συμβάντος από τις αρμόδιες προανακριτικές αρχές, που έχουν επιληφθεί της υποθέσεως» ήταν η απάντηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Με πληροφορίες από MEGA