Αυστηρά με άνδρες υπαλλήλους θα λειτουργεί από τον ερχόμενο Νοέμβριο το πρώτο σούπερ μάρκετ μεγάλης αλυσίδας, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο Άγιον Όρος. Το κατάστημα, έκτασης περίπου 400 τ.μ., πρόκειται να στεγαστεί στο παλιό κελί του Αγίου Νικολάου (το λεγόμενο Σαμαράδικο) που ανήκει στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Πρόκειται για το πέμπτο εταιρικό κατάστημα που στήνει φέτος η ελληνική θυγατρική του βελγοολλανδικού ομίλου «Ahold Delhaize», η οποία μάλιστα θα γίνει η πρώτη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που ανοίγει παράρτημα στην αυτόνομη μοναστική πολιτεία.

Τι λέει ο διευθύνων σύμβουλος του σούπερ μάρκετ 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΒ Βασιλόπουλος, Νίκο Λαβίδα, το σούπερ μάρκετ θα ανοίξει στις Καρυές κατόπιν σχετικού αιτήματος από πλευράς του Αγίου Όρους και θα έχει μόνο άνδρες υπαλλήλους. Σημειώνεται ότι στις Καρυές βρίσκεται το κτίριο της διοίκησης του Αγίου Όρους, που υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών, το κτίριο της Αστυνομίας, ιατρείο, ταχυδρομείο, τράπεζα, φούρνοι, εταιρεία ταχυμεταφορών, ραφείο, βιβλιοπωλείο, παντοπωλεία, διάφορα καταστήματα, που πουλάνε από εκκλησιαστικά είδη μέχρι οικοδομικά υλικά, και εργαστήρια.

Στα ράφια του νέου σούπερ μάρκετ θα είναι διαθέσιμοι περισσότεροι από 3.000 κωδικοί, ενώ θα φιλοξενούνται και κάποια από τα προϊόντα που παράγουν και συσκευάζουν μονές του Αγίου Όρους.

Το μισθωμένο κατάστημα θα φιλοξενηθεί σε ένα νέο κτίριο πολλαπλών χρήσεων που έχει κατασκευαστεί, ενώ ο συγκεκριμένος χώρος διαθέτει ακόμη κοιτώνες φιλοξενίας, εστιατόριο-καφέ, φυσικοθεραπευτήριο, ένα κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη κι ένα με οπτικά. Μάλιστα, η ΑΒ Βασιλόπουλος θα ενοικιάσει και κάποια από τα δωμάτια των πάνω ορόφων για τη μακροχρόνια διαμονή των εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμα: Άγιον Όρος: Μοναχοί τα ήπιαν και πλακώθηκαν στο ξύλο - Μία σύλληψη