Μεγάλο ήταν και το δεύτερο πλήγμα της κακοκαιρίας Elias στη Θεσσαλία. Τα αναχώματα του Ενιπέα έσπασαν κι όσο περνάει η ώρα η στάθμη του νερού ανεβαίνει. Για τον Βόλο, το μέγιστο αθροιστικό ύψος βροχής 6ώρου της κακοκαιρίας Elias ήταν κατά περίπου 26% μεγαλύτερο από την κακοκαιρία Daniel. Στα λασπόνερα βούλιαξαν εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias χωριά στους Δήμους Κιλελέρ και Φαρσάλων, στη Λάρισα η στάθμη του Πηνειού έφτασε και πάλι τα 4 μέτρα, ενώ στον κάμπο έχει ξεπεράσει τα 6 μέτρα, χωρίς τρόπο να αποστραγγιστεί άμεσα


Σταδιακά αποκαθίστανται ρεύμα και νερό στον Βόλο, ενώ πολλά χωριά παραμένουν βυθισμένα στις λάσπες. Θαμμένα οχήματα παραμένουν στους δρόμους που βούλιαξαν σε βουνά από φερτά υλικά, ενώ ολική χαρακτηρίζεται η καταστροφή στις καλλιέργειες βαμβακιού, σιτηρών και τριφυλλιού.

Στη Βόρεια Εύβοια παραμένει κλειστός ο δρόμος από Ροβιές προς Αιδηψό υπό τον κίνδυνο νέων κατολισθήσεων. Κάτοικοι προσπαθούν και πάλι να αποκαταστήσουν τις ζημιές από τη δεύτερη κακοκαιρία σε έναν μήνα, ενώ οι χείμαρροι παραμονεύουν.


Στη λίμνη Κάρλα το νερό καταλαμβάνει 200 χιλιάδες στρέμματα με βαμβάκι, τριφύλλι, σιτηρά και δενδρώδεις καλλιέργειες και έχει καταστρέψει στο πέρασμά του τα πάντα. Σε πολλά σημεία τα λιμνάζοντα νερά φτάνουν το ενάμισι μέτρο.

Κακοκαιρία Elias: Στις λάσπες πνίγηκε ο Βόλος

Για δεύτερη φορά μέσα σε 20 μέρες ο Βόλος βουλιάζει στις λάσπες. Γεννήτριες έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης του Βόλου για να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών.


Παράλληλα, όσοι κάτοικοι θέλησαν να μετακινηθούν το έκαναν με μεγάλη δυσκολία, μια και αρκετοί δρόμοι είναι αποκομμένοι είτε κατεστραμμένοι
. Δύσκολη είναι η πρόσβαση στην Αγριά, με τους δρόμους γεμάτους λάσπες και φερτά υλικά. Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί, αλλά τα προβλήματα με το νερό συνεχίζονται.

Απέραντη λίμνη και ο Παλαμάς λόγω του τεράστιου όγκου νερού που κατέβασε ο ποταμός Σοφαδίτης.

Στην Καρδίτσα, αν και η θεομηνία τελείωσε, τα ποτάμια φούσκωσαν, τα αναχώματα υποχώρησαν και τεράστιες ποσότητες νερού κατέκλυσαν τον Θεσσαλικό Κάμπο και τα χωριά Παλαμάς και Βλοχός κοντά στον Ενιπέα ποταμό. Είναι σπασμένα όλα τα αναχώματα και το νερό κατακλύζει, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Η επαρχιακή οδός Ιτέας-Παλαμά έχει κλείσει από νωρίς το πρωί, καθώς τα νερά που διασχίζουν κάθετα το οδικό δίκτυο είναι πολύ επικίνδυνα.