Την Κυριακή οι βροχές θα περιοριστούν και σε έκταση και σε ένταση. Μόνο στα νοτιοανατολικά της χώρας αναμένονται φαινόμενα ασθενούς ως και μέτριας έντασης, από το πρωί.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να βρέξει κατά διαστήματα στις Κυκλάδες, στο ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, μέχρι το απόγευμα και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν οι βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αίθριος, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, με αραιή συννεφιά. Το μεσημέρι η συννεφιά θα πυκνώσει κατά τόπους, με διάσπαρτες βροχές ή μπόρες στα κεντρικά και νότια ορεινά τμήματα.

Πρόσκαιρη συννεφιά αναμένεται το μεσημέρι και στη δυτική Ελλάδα, με μικρή πιθανότητα να βρέξει λίγο τοπικά στη δυτική Στερεά Ελλάδα.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα κυμανθεί κοντά στους 27-29 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 25-28 βαθμούς οι μέγιστες στη νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο, θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο, βοριάδες 4-6, από το μεσημέρι και στη συνέχεια σταδιακά θα ενισχυθούν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο στο 7 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπεται λιακάδα με λίγη αραιή νέφωση και μικρή πιθανότητα βροχής στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 19-29 βαθμούς , με βόρειο άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια και τοπική συννεφιά κατά βάση αραιή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-29 βαθμούς , βοριάδες στο Θερμαϊκό με ένταση 3-5 μποφόρ.

Ο καιρός την επόμενη εβδομάδα

Όσον αφορά τη νέα βδομάδα ο καιρός φαίνεται ότι θα είναι ήπιος χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στη θερμοκρασία, και με αρκετή ηλιοφάνεια.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει από το πρωί, με τη μόνη μικρή παραφωνία, λίγες τοπικές βροχές ή μπόρες το μεσημέρι, σε ορεινές περιοχές, στην κεντρική Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στη Κρήτη βροχές αναμένονται το βράδυ. Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά. Θα κυμανθεί κοντά στους 27-29 βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές. Βόρειοι οι άνεμοι στα πελάγη. Στο Ιόνιο 3-4, στο Αιγαίο 4-6, τοπικά και 7 μποφόρ.

Την Τρίτη στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αναμένονται βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός, με πρόσκαιρη συννεφιά στα ανατολικά ηπειρωτικά, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Μικρή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας στις συγκεκριμένες περιοχές, συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες, φτάνοντας τους 26 και στην υπόλοιπη χώρα 28 βαθμούς. Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι στα πελάγη, βοριάδες 5-7 μποφόρ.