Την πρόσληψη 6.297 μόνιμων υπαλλήλων στο Δημόσιο περιλαμβάνει η προκήρυξη που αναμένεται να σταλεί στο τέλος Οκτωβρίου στο Εθνικό Τυπογραφείο, με την οποία θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα σε αναγκαίο προσωπικό 190 φορέων του Δημοσίου. Θα ενισχυθούν με προσωπικό οι δήμοι, οι περιφέρειες, η ΑΑΔΕ, ο ΕΦΚΑ και όλα σχεδόν τα υπουργεία. Ενισχύονται δε και οι Ανεξάρτητες Αρχές.

Καθοριστικός ρόλος ο βαθμός της γραπτής εξέτασης

Όπως σας έχει ενημερώσει και στο παρελθόν η «Α», πέρα από την επιτυχία στις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ, καθοριστικό ρόλο στον διορισμό από τη δεξαμενή των επιτυχόντων θα παίξει η συγκέντρωση επιπλέον μορίων: διδακτορικό: 5 μόρια, μεταπτυχιακό: 2 μόρια, intergrated master: 1 μόριο, άριστη γνώση ξένης γλώσσας: 1 μόριο (Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά), καθώς και άριστη γνώση δεύτερης γλώσσας: 0,5 μόριο. Επίσης μετρά και η πείρα: 5 μόρια και η εντοπιότητα. Σημειώνεται ότι η βάση της βαθμολογίας για να έχει κάποιος ή κάποια ελπίδα να διοριστεί είναι 34,5. Ωστόσο, ο βαθμός της γραπτής εξέτασης θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του προσωπικού, ακόμα και αν δεν έχει ούτε ένα μόριο από επιπλέον προσόντα.

1.600 προσλήψεις στα νοσοκομεία

Το επόμενο διάστημα θα τρέξουν και οι προσλήψεις για τα νοσοκομεία, τα οποία θα ενισχυθούν σε πρώτη φάση με 1.600 μόνιμους υπαλλήλους μέσω δύο προκηρύξεων. Η πρώτη περιλαμβάνει 770 θέσεις Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και η δεύτερη προκήρυξη 816 θέσεις Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Η κατανομή των ειδικοτήτων ανά βαθμίδα εκπαίδευσης Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: ΔΕ: Βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων, Παρασκευαστών, Βοηθών Φαρμακείου, Διοικητικού Λογιστικού, Διοικητικών Γραμματέων, Προσωπικού Η/Υ, Αδελφών Νοσοκόμων, Βοηθών Νοσηλευτικής, Νοσηλευτικής, Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, Τεχνικών, Ηλεκτρολόγων, Ελαιοχρωματιστών, Ηλεκτροτεχνιτών, Κλιβανιστών - Αποστειρωτών, Υδραυλικών, Οδηγών, Χειριστών - Εμφανιστών, Χειριστών Ιατρικών Συσκευών. ΥΕ: Βοηθητικού Προσωπικού (γενικών καθηκόντων), Βοηθών Θαλάμου, Μεταφορέων Ασθενών, Βοηθητικό - Υγειονομικό Προσωπικό (Νοσοκόμοι), Καθαριστριών.

Οι προσλήψεις σε Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης: ΠΕ: Ακτινοφυσικών, Διαιτολογίας, Διοικητικού, Διοικητικού Οικονομικού, Διοικητικού Λογιστικού, Οικονομικού, Μηχανικών, Νοσηλευτικής, Πληροφορικής, Φαρμακοποιών, Φυσικών - Ακτινοφυσικών, Χημικών - Βιοχημικών, Ψυχολογίας, Διατροφής - Διαιτολογίας. ΤΕ: Διοίκησης Μονάδων Υγείας, Διοικητικού Λογιστικού, Λογιστικής, Εργοθεραπείας, Ιατρικών Εργαστηρίων, Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας, Μαιευτικής, Μηχανικών, Νοσηλευτικής, Πληροφορικής, Ραδιολογίας - Ακτινολογίας, Φυσικοθεραπευτών.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 2/10