Καταγγελία για βιασμό έκανε στην Αστυνομία της Ρόδου την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 16χρονη, η οποία υπέδειξε ως ένοχο ένα 17χρονο, με τον οποίο, όπως ανέφερε, συνευρέθηκε παρά τη θέλησή της την προηγουμένη στην παραλία της περιοχής Ζέφυρος

Ο 17χρονος συνελήφθη γύρω στις 14:00 την Κυριακή.

Η πληροφόρηση για το περιστατικό που έγινε στη Ρόδο, το μέρος που μια από τις πλέον βίαιες γυναικοκτονίες, εκείνη της Ελένης Τοπαλούδη, έλαβε χώρα, έρχεται από την ιστοσελίδα dimokratiki.gr. Συγκεκριμένα, η 16χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία της Ρόδου ότι ο νεαρός με την άσκηση βίας την υποχρέωσε σε σεξουαλική πράξη το περασμένο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή Ζέφυρος. Με το νεαρό, όπως είπε στους αστυνομικούς, γνωρίστηκε την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, και το Σάββατο κανόνισαν να συναντηθούν.

Ο βιασμός, σύμφωνα με τη 16χρονη, τελέστηκε στις 8 το βράδυ του Σαββάτου στην παραλία του Ζέφυρου.

Ο δράστης την οδήγησε στο σημείο που βρίσκονται τα ντους και, με την άσκηση σωματικής βίας, της κατέβασε το εσώρουχο και την εξανάγκασε σε συνουσία, η οποία όπως είπε η 16χρονη, διήρκεσε περίπου 10 λεπτά.

Καταγγελία για βιασμό στη Ρόδο: Ο 17χρονος λέει ότι η 16χρονη τον κατήγγειλε επειδή την... μπλόκαρε στο instagram


Το φερόμενο ως θύμα ισχυρίστηκε ειδικότερα ότι το μεσημέρι της 29ης Σεπτεμβρίου 2023μετέβη με την αδελφή του στην παραλία στη Ρόδο για να κάνουν μπάνιο. Εκεί γνώρισαν δύο αγόρια ηλικίας 18 ετών περίπου με τα οποία έπιασαν κουβέντα και αντήλλαξαν λογαριασμούς στο instagram.

Mε τον έναν συνομίλησαν στο instagram και κανόνισαν να πάνε για μπάνιο στην ίδια παραλία στη Ρόδο. Ύστερα από τη συνάντηση, συνέχισαν να συνομιλούν στο instagram και κανόνισαν νέο ραντεβού το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Εκεί την φίλησε, όμως ακολούθως παρά τη σαφή άρνησή της, όπως κατέθεσε, την βίασε, ασέλγησε εις βάρος της και ακολούθως την υποχρέωσε σε συνουσία.

Αφού έφυγαν, τηλεφώνησε σε φίλο της και κλαίγοντας του εκμυστηρεύθηκε τι είχε συμβεί, ενώ ακολούθως με τη συνδρομή έτερης φίλης της ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Ο 17χρονος, από την άλλη, αφού συνελήφθη, ερωτήθηκε για το συμβάν στη Ρόδο και αρνήθηκε όσα του αποδίδονται ισχυριζόμενος ότι της πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά και εκείνη δέχτηκε χωρίς να προβάλει αντίρρηση και αντίσταση.

Είπε ότι μετά την πράξη τού φάνηκε απόμακρη και όταν την ρώτησε τι συνέβαινε του απάντησε «τίποτα».

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι προέβη στην καταγγελία γιατί την μπλόκαρε στο instagram!