Οι καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν το περασμένο διάστημα προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων στους κατοίκους των περιοχών της Λάρισας που επλήγησαν, ενώ καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πάρει την αποζημίωσή τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αχιλλέας, κάτοικος από το Σωτήριο Λάρισας, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και τόνισε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι από τις δύο κακοκαιρίες που σημειώθηκαν στην περιοχή σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.

Ο κάτοικος του Σωτηρίου Λάρισας ανέφερε αρχικά: «Πλημμυρίσαμε δύο φορές από τα νερά που έρχονται από την καινούρια ΠΑΘΕ, δηλαδή από το Μεγάλο Μοναστήρι και το βουνό Καραντάου. Το χωριό είναι χαρακτηρισμένο ως "κόκκινο" από την Πυροσβεστική και τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Όλη μας η περιουσία έχει καταστραφεί τελείως. Είμαστε πλέον κλιματικοί πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα».

Σωτήριο Λάρισας: «Μόνο 35-40 οικογένειες από τις 100 έχουν πάρει αποζημιώσεις»

Σε ερώτηση για το αν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις από το κράτος ο κ. Αχιλλέας υπογράμμισε: «Από τις 100 οικογένειες που έχουμε στο χωριό, μέχρι χθες (3/10), μόνο οι 35-40 οικογένειες έχουν πάρει τις αποζημιώσεις. Εμείς πλημμυρίσαμε δύο φορές στις 4 του Σεπτέμβρη με τον Daniel και τώρα με τον Elias. Επειδή το χωριό έχει χαρακτηριστεί "κόκκινο" αυτόματα έπρεπε να μπουν τα χρήματα, χωρίς να κάνουμε καμία αίτηση, πράγμα που δεν έχει συμβεί. Δεν έχουμε οδηγίες από την Πολιτεία για το αν έχει συμβεί κάποιο θέμα με το ΑΦΜ κάποιου ή με τον τραπεζικό λογαριασμό ή οτιδήποτε. Επίσης αναγκαστήκαμε να μπούμε στο arogi.gov για να κάνουμε την αίτηση αφού δεν μας έμπαιναν τα χρήματα και για να μας πάρει την αίτηση το σύστημα υποχρεωθήκαμε και βάλαμε ελαφριές βλάβες και αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην αποζημίωση που θα πάρουμε, καθώς θα είναι μικρότερη».