Στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου βρέθηκαν καθηγητές προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις γιατί… συμμετείχαν σε απεργία. Το περιστατικό συνέβη ύστερα από καταγγελία που έκανε μαθητής επειδή οι καθηγητές απήργησαν. Μετά το περιστατικό της καταγγελίας του μαθητή από το Ρέθυμνο η αντίδραση της ΟΛΜΕ ήταν έντονη.

Μάλιστα, όπως ενημερώνει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της, τέσσερις καθηγητές κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας σήμερα, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στις 19:30.

Τέλος, η ΟΛΜΕ τονίζει πως «η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!».

 Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για την καταγγελία στο Ρέθυμνο

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τους τέσσερις καθηγητές στο Ρέθυμνο:

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού χθες και με θλίψη και οργή πληροφορούμαστε από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ότι μαθητής λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και «κατήγγειλε» τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απήργησαν στις 21/9/2023 και του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»! Η Εισαγγελία διαβίβασε την «καταγγελία» στο Α.Τ. Ρεθύμνου, που τώρα καλεί τις τέσσερις συναδέλφους για «εξηγήσεις».

Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Απευθυνόμαστε σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!

Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς, τους/τις εργαζόμενους/ες και κάθε πολίτη του Ρεθύμνου σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19:30 έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι συναδέλφισσες.

Απαιτούμε να παύσει άμεσα αυτή η απαράδεκτη διαδικασία!

Η απεργία προστατεύεται από το Σύνταγμα!

Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘΑ να τοποθετηθεί.