Ο «πρίγκιπας» του ελληνικού ροκ, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης, αντισυμβατικός και αντιστάρ, δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι ο «Μπάμπης ο Φλου» έγινε μοναχός και βρίσκεται στο Άγιον Όρος.

Ο «Μπάμπης ο φλου», από τον οποίο ο Παύλος Σιδηρόπουλος φαίνεται πως εμπνεύστηκε το ομώνυμο τραγούδι, είναι σήμερα ο μοναχός Προκόπιος που ζει στο Άγιον Όρος. Ο μοναχός Προκόπιος μίλησε για την άσωτη ζωή του, την απόφασή του να απομονωθεί από τα εγκόσμια, αλλά και για τη γνωριμία του με τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος δεν έμαθε ποτέ ότι ο «Μπάμπης ο Φλου» έγινε μοναχός. Ίσως και να μην ξαφνιαζόταν, όπως οι περισσότεροι, καθώς ήξερε καλά πως «…όλα είναι φλου…».

Ο μοναχός Προκόπιος, βαθιά συγκινημένος, αναπόλησε την τότε εγκόσμια ζωή του ως «Χαράλαμπος» και διηγήθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Σπύρο Σιγούρο τη γνωριμία του με τον αείμνηστο Παύλο Σιδηρόπουλο.

Πώς βγήκε το «Μπάμπης ο Φλου»

«Δεν ήμουν επαγγελματίας ροκάς. Έπαιζα κάποιες φορές. Το "Μπάμπης ο Φλου" το έβγαλε ο Παύλος Σιδηρόπουλος, δεν ξέρω πώς του ήρθε η έμπνευση. Δεν τον ρώτησα ποτέ το γιατί, το έμαθα μετά», είπε συγκινημένος.

«Σαν νέοι άνθρωποι ζούσαμε πιο ελεύθεροι. Στην αρχή βρισκόμασταν πιο τακτικά, όμως μετά χαθήκαμε. Εκείνος είχε άλλα πράγματα, εγώ άλλα... Ήταν λίγο δύσκολο να βρεθούμε», πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια.

Αναφερόμενος στη ζωή του πριν γίνει μοναχός, ο Προκόπιος περιέγραψε την αγάπη του για τη μουσική, αλλά και την «άσωτη» ζωή που έζησε: «Εγώ έπαιζα φυσαρμόνικα. Μου άρεσε και το μπάσο, αλλά δεν... Έπαιζα ερασιτεχνικά. Τη φυσαρμόνικα την είχα παντού. Έκανα άσωτη ζωή... Ζούσα όπως όλοι τότε, ίσως και λίγο παραπάνω», είπε.

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος «έφυγε» από τη ζωή στις 6 Δεκεμβρίου 1990, δύο μήνες μετά την εγκατάσταση του μοναχού Προκοπίου στο Άγιον Όρος. Όπως είπε, ο «πρίγκιπας της ροκ» δεν έμαθε ποτέ γι' αυτή την απόφασή του.