Παρότι η χρήση κινητών τηλεφώνων απαγορεύεται στις φυλακές, οι κρατούμενοι καταφέρνουν να τα αποκτούν και, όχι μόνο τα χρησιμοποιούν, αλλά διαμέσου των κοινωνικών δικτύων μεταδίδουν live βίντεο. Απαντούν στους ακόλουθούς τους και παρέχουν εικόνες από τον περίβολο και από τα κελιά.

Σε βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή του MEGA «Ακόμα δεν είδες τίποτα», ακούγεται ο κρατούμενος που κάνει το live να ζητάει να του κάνουν like. «Κάντε μου like», λέει ενώ οι followers του κάνουν σχόλια και ερωτήσεις για όσα βλέπουν.

Ο Πρόεδρος Σωφρωνιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Κώστας Βαρσάμης, μίλησε στην εκπομπή και τόνισε ότι «δεν είναι και ότι καλύτερο να βλέπουμε κρατούμενους να έχουν κινητά».

«Είναι πολύ εύκολο για την πολιτική ηγεσία να απενεργοποιηθούν αν το θέλουν αυτά τα κινητά μέσα στις φυλακές. Εκτός αν αυτό δεν γίνεται για διάφορους άλλους λόγους», συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος για το πώς μπαίνουν τα κινητά μέσα στις φυλακές, ο κ. Βαρσάμης ανέφερε ότι αρκετοί που έχουν προσπαθήσει να «περάσουν» κινητά ή ναρκωτικά μέσα στα σωφρονιστικά ιδρύματα έχουν συλληφθεί και έδειξε ακτινογραφίες κρατουμένων με συσκευές, που βρέθηκαν στα απόκρυφά τους. «Άλλα κινητά έχουν βρεθεί μέσα σε σκαμμένες σαγιονάρες», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είναι επικίνδυνο να κάνουν live μέσα από τις φυλακές. Πολλά πλάνα είναι και από δομές που διαμένουν οι παράτυποι μετανάστες», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Βαρσάμης και κατέληξε ότι «έχουν κατασχεθεί εκατοντάδες τηλέφωνα».