Oδοντοτεχνίτης διενεργούσε παράνομα οδοντιατρικές πράξεις, στην Ηλιούπολη της Αττικής, και μάλιστα σε χώρο που δεν διέθετε άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου...

Όπως διαπιστώθηκε από επιτόπιο έλεγχο εκ μέρους της Επιτροπής Ελέγχου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ), μετά από σχετική καταγγελία , ο χώρος ήταν διαμορφωμένος σε οδοντιατρείο και ο οδοντοτεχνίτης ανέμενε ασθενή για την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών. Ο ασθενής ήταν παρών στη διάρκεια του ελέγχου.

Αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή αστυνομικής δύναμης, η οποία προσήγαγε τον οδοντοτεχνίτη στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της άσκησης επαγγέλματος χωρίς πτυχίο. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης,ο οδοντοτεχνίτης, όπως ο φέρεται να δήλωσε στην Αστυνομία, θα δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διερευνηθούν τα αδικήματα της απάτης και των σωματικών βλαβών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στις αστυνομικές αρχές έχουν φτάσει πολλές καταγγελίες για τη δράση του.

Ο πρόεδρος του ΟΣΑ, Αθανάσιος Υφαντής, τόνισε ότι "αποτελεί βασική προτεραιότητα η προστασία της Δημόσιας Υγείας και του Οδοντιατρικού Επαγγέλματος με την η πάταξη της παράνομης άσκησης", ενώ ο ίδιος επισήμανε επίσης ότι “οδοντιατρικές πράξεις μπορούν να διενεργούν μόνο Οδοντίατροι, που είναι εγγεγραμμένοι στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους και σε χώρους που διαθέτουν Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας Οδοντιατρείου ή Πολϋοδοντιατρείου . Ο αγώνας μας είναι και θα είναι διαρκής”.