Χρυσές αλυσίδες και άλλα πολύτιμα αντικείμενα άρπαζαν από επιβάτες στον σταθμό των ΚΤΕΛ Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη μέλη συμμορίας ανηλίκων οι οποίοι, μάλιστα, δεν δίσταζαν ακόμη και να χτυπούν τα θύματά τους.

Πως εξαρθρώθηκε η συμμορία ανηλίκων

Αφορμή για την εξάρθρωση της συμμορίας ανηλίκων ήταν η ληστεία σε βάρος μιας 74χρονης γυναίκας, την οποία χτύπησαν προκειμένου να της αρπάξουν αλυσίδα με το χρυσό σταυρό που φορούσε. Η γυναίκα κάλεσε αμέσως το «100» και έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τους τέσσερις από τους επτά ανήλικους δράστες. Όλοι τους ήταν ηλικίας 14-16 ετών, οι οποίοι είχαν βρει έναν εύκολο τρόπο να βγάζουν... μεροκάματο.

Η δράση της συμμορίας 

Η δράση τους ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούλιο και έως σήμερα έχουν πραγματοποιήσει οκτώ ληστείες εντός αστικών λεωφορείων, όπου με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από επιβάτες ισάριθμες χρυσές αλυσίδες λαιμού, καθώς και τέσσερις κλοπές, δύο εκ των οποίων σε βάρος οδηγών ταξί στο όχημα των οποίων επέβαιναν ως πελάτες και δύο σε βάρος επιβατών αστικών λεωφορείων.

Η δράση τους, ωστόσο, διερευνάται καθώς υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για κλοπές με παρόμοιο τρόπο στην περιοχή, πλην όμως δεν έχουν εντοπίσει ακόμη στοιχεία που να συνδέουν τους συλληφθέντες με τις επιθέσεις. Σε βάρος των τεσσάρων ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ οι άλλοι τρεις συνεργοί τους αναζητούνται.