«Χρυσές» δουλειές, αξίας 340.000 ευρώ, έκανε ένας Κονγκολέζος παραχαράκτης στην Ελλάδα.

Ήξερε τη διαδικασία, ήξερε και την τέχνη. Η άφιξή του στην Ελλάδα ήταν ό,τι έπρεπε για να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στο μεταναστευτικό και να βγάλει χρήμα με… ουρά.

Ο λόγος για έναν 34χρονο Κονγκολέζο, ο οποίος βρίσκεται παράνομα στη χώρα και, σαν να μην έφτανε αυτό, είχε στήσει «φάμπρικα» πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων, ταυτοτήτων και αδειών οδήγησης.


Πώς έφτασαν στα ίχνη του Κονγκολέζου οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του και να τον συλλάβουν, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών να σχηματίζουν δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Η περίπτωσή του αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της παράνομης μετακίνησης μεταναστών, καθώς οι Αρχές, παρουσία εισαγγελέα, ανακάλυψαν ένα πλήρως οργανωμένο και σύγχρονο «εργαστήριο» παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, το οποίο ο 34χρονος Κονγκολέζος είχε νοικιάσει, παρά το γεγονός πως βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα.

Σημειώνεται, δε, πως πριν από λίγο καιρό είχε αποφυλακιστεί από τα σωφρονιστικά καταστήματα της Γαλλίας, καθώς είχε καταδικαστεί για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Από την επιχείρηση που είχε στήσει -σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να μη λειτουργούσε μόνος του- αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά.

Πληροφορίες της «ON time» αναφέρουν πως οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους υλικό παρακολούθησης, από το οποίο προκύπτει πως ο 34χρονος ενδεχομένως μαζί με συνεργάτες του, αποσπούσαν περίπου από 400 έως 500 ευρώ για να εκδώσουν ένα πλαστό διαβατήριο ή ταυτότητα.

Την έρευνα της Ασφάλειας, πάντως, «συμπλήρωσε» η Άμεση Δράση, καθώς ο 34χρονος εντοπίστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε πως είχε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μερικά πλαστά και κάποια κλεμμένα διαβατήρια.

Από εκείνη την ώρα δόθηκε το «πράσινο φως» για περαιτέρω έρευνα στο σπίτι όπου φερόταν να διαμένει. Από τις δεκάδες ταυτότητες, διαβατήρια, διπλώματα οδήγησης που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εκτιμάται πως ο κατηγορούμενος ετοίμαζε «δουλειές» που θα μπορούσαν να του αποφέρουν άνω των 339.500 ευρώ.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime