Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αττικής, λίγο μετά τις 06:30 το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση είχε επίκεντρο 8 Χλμ. ΒΒΑ της Αγίας Μαρίνας ΛαυρεωτικήςΤο εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 13 χλμ.


Λέκκας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, παρακολουθούμε το φαινόμενο

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, στην ΕΡΤ«είναι μια περιοχή που δεν έχει υψηλή σεισμικότητα αλλά έχει διεγερθεί εδώ και πέντε ημέρες με σεισμούς αυτής της εντάσεως που είναι μικροί αλλά τους αισθανόμαστε στην Αττική επειδή είναι κοντά στο λεκανοπέδιο». Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Ευθ. Λέκκα, το επίκεντρο είναι στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, ανοιχτά του Δασκαλιού στη θαλάσσια περιοχή που δεν είναι υψηλής σεισμικότητας, αλλά εμφανίζει μια διέγερση τις τελευταίες μέρες. 

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά επειδή είναι πολύ κοντά στην Αττική παρακολουθούμε το φαινόμενο» συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας προσθέτοντας ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός. «Την ίδια ώρα είχαμε σεισμό και στην Αστυπάλαια 3,8 Ρίχτερ αλλά σε μεγάλο βάθος και δεν σχετίζεται με τον σεισμό ανοιχτά της Λαυρεωτικής» κατέληξε ο κ. Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ.