Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του μόλις 2 ετών Γιώργου Λυμπερόπουλου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Αύγουστο.

Σχεδόν από την πρώτη στιγμή τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του είχαν υποπτευθεί πως το μικρό αγοράκι το είχε αρπάξει ο ίδιος ο πατέρας του, Θανάσης Λυμπερόπουλος, κατά παράβαση εισαγγελικής εντολής. Στην υπόθεση ενεπλάκη και το Χαμόγελο του Παιδιού με ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί το παιδί.

Ο ίδιος ο πατέρας του μικρού είχε εμφανιστεί στα κοινωνικά δίκτυα κάνοντας επίθεση στο Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, όταν εκείνος απευθύνθηκε στον οργανισμό κάνοντας λόγο για αποξένωσή του από το παιδί, ο οργανισμός δεν τον βοήθησε.

Στο μήνυμα που είχε αναρτήσει κάτω από το σήμα του Χαμόγελου, ο πατέρας εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους είχε εξαφανιστεί με το παιδί, καθώς, όπως αναφέρει, ο περίγυρός του δεν του είχε αφήσει άλλη επιλογή. «Σίγουρα ο λόγος που έγινε η αναδημοσίευση δεν είναι για το ότι το παιδί κινδυνεύει. Μη μου απαντήσετε πάλι εντολή εισαγγελέα, γιατί, όταν επί μήνες πήγαινα στην Εισαγγελία και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ακόμα και από εσάς είχα ζητήσει να παρέμβετε, που υποτίθεται αυτό κάνετε όταν υπάρχει καταγγελία για ανήλικο, να εξεταστεί η αίτησή μου, άμεσα δεν ανταποκρίθηκε κανένας. Τώρα ξαφνικά όλοι ενεργοποιούνται. Όσο υπάρχουν δικηγόροι που προσπαθούν να αποξενώσουν τον έναν γονέα με ψευδείς μηνύσεις και καταγγελίες και δικαστές που δεν τηρούν τον νόμο και κάνουν διακρίσεις, δεν θα σταματήσει να βιάζεται η ψυχή των παιδιών μας. Όταν δει κάποιος τα στοιχεία που θα του δώσουμε, να μου απαντήσει αν θα έκανε το ίδιο, αφού το σύστημα κωλυσιεργεί», είχε γράψει.

Η απάντηση του Χαμόγελου του Παιδιού 

Μάλιστα, οι διαχειριστές της σελίδας του Χαμόγελου του Παιδιού είχαν αναρτήσει απάντηση, που ενδεχομένως αντανακλά και τη θέση του οργανισμού. Προέτρεπαν τον πατέρα να εμφανιστεί και να δείξει τα στοιχεία που επικαλείται: «Ο σοφός λαός λέει “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”, αφού ισχυρίζεστε πως έχετε στην κατοχή σας στοιχεία που δικαιολογούν και νομιμοποιούν την πράξη σας, να τα παρουσιάσετε στις Αρχές και όχι να κρύβεστε και να παραβιάζετε δικαστικές αποφάσεις. Εάν δεν επιθυμείτε να βιάζεται η ψυχή του ανήλικου τέκνου σας, θα έπρεπε πρώτος απ' όλους εσείς να μην το πράττετε στερώντας του την επικοινωνία με τη μητέρα του. Αλήθεια, εσείς στερηθήκατε ποτέ την αγκαλιά της μητέρας σας σε τόσο τρυφερή ηλικία; Δεν το νομίζω! Στερηθήκατε το άκουσμα της φωνής της; Όχι βέβαια! Ακόμα και τώρα έχετε καθημερινή επικοινωνία μαζί της. Εάν σας δυσαρεστούν οι συνεχείς κοινοποιήσεις και οι αναδημοσιεύσεις, γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε! Παρουσιαστείτε στις Αρχές και προσκομίστε τα αδιάσειστα στοιχεία σας, όλο και κάποιος δικαστής που τηρεί τον νόμο (υπέρ σας) θα βρεθεί!».

Πηγές αναφέρουν πως ο πατέρας του παιδιού συνελήφθη στην περιοχή της Πύλου με την κατηγορία της γονικής αρπαγής, ενώ το παιδί βρέθηκε ελαφρώς ταλαιπωρημένο από μια ασθένεια.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime