Mικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα σε εκλογικά τμήματα της Ρόδου, όπου οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών για την ανάδειξη νέου Δημάρχου.

Μοίραζε ψηφοδέλτια έξω ακριβώς από την είσοδο του εκλογικού τμήματος

Σύμφωνα με την «Ροδιακή», το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε σε χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού, όταν καταγγέλθηκε άτομο για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, το οποίο μοίραζε ψηφοδέλτια έξω ακριβώς από την είσοδο του εκλογικού τμήματος. Για το περιστατικό αυτό έγινε καταγγελία στην δικαστική αντιπρόσωπο του τμήματος από εκπρόσωπο άλλης εκλογικής παράταξης και στη συνέχεια ενημερώθηκε και το πρωτοδικείο της Ρόδου.

Στο σημείο μετέβη η αστυνομία, η οποία προσήγαγε και στη συνέχεια συνέλαβε τον εμπλεκόμενο, ο οποίος  στη συνέχεια και με εντολή του αρμόδιου Εισαγγλέα Πρωτοδικών Ρόδου αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ο συλληφθείς, ο οποίος αρνείται την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται, υπέβαλε μήνυση σε βάρος της εκλογικής αντιπροσώπου που τον κατήγγειλε με αποτέλεσμα να συλληφθεί και αυτή και εν συνεχεία με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερη.

Αντιδικεία μεταξύ της δικαστικής αντιπροσώπου και ψηφοφόρου

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό της δυτικής πλευράς της Ρόδου όπου υπήρξε αντιδικεία μεταξύ της δικαστικής αντιπροσώπου και ψηφοφόρου, η οποία συνόδευε ηλικιωμένη. 

Στο περιστατικό δεν δοθηκε συνέχεια, ωστόσο κλήθηκε και μετέβη στη συνέχεια περιπολικό του αστυνομικού τμήματος της περιοχής .

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη σήμερα το πρωί (Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Ρόδου, ένας ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, υπήρξε καταγγελία ότι ο συλληφθείς προέβαινε σε διανομή ψηφοδελτίων, εξωτερικά χώρου εκλογικού κέντρου σε χωριό της Ρόδου, σε πολίτες που πήγαιναν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας.