Ισχυρά σενάρια για επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ αναλύονται σε μέσα ενημέρωσης τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στο Ισραήλ τις τελευταίες ώρες, με εκπροσώπους του στρατού στο Τέλ Αβίβ να υποστηρίζουν ότι ένα ταξίδι του κ. Μπάιντεν στην χώρα τους θα είχε στρατηγική σημασία.

Συγκεκριμένα, τόσα τα αμερικανικά μέσα μαζική ενημέρωσης όσο και τα ισραηλινά δημοσιεύουν στοιχεία ότι είναι σε εξέλιξη μία συζήτηση, ώστε να βρεθεί τις προσεχείς ημέρες ο πρόεδρος της Αμερικής στο Ισραήλ.

Mεσανατολικό: Μια επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έχει "στρατηγική σημασία", δηλώνει εκπρόσωπος του στρατού

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού σε ερώτηση από δημοσιογράφους για ενδεχόμενη επίσκεψη του Μπάιντεν, την οποία ισραηλινά μέσα ενημέρωσης θεωρούν πιθανή αυτήν την εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι απάντησε ότι μια "επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ έχει στρατηγική σημασία".

"Η στρατηγική της σημασία είναι για όλη τη Μέση Ανατολή όπως και ο αντίκτυπος που ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών έρχεται στο Ισραήλ σε καιρό πολέμου", δήλωσε ο Χαγκάρι.



Παραδοχή για αποτυχία από τις Υπηρεσίες Αφαλείας του Ισραήλ

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά υπήρξε παραδοχή από την επικεφαλή των Υπηρεσιών Ασφαλείας του Ισραήλ ότι το κράτος απέτυχε να προειδοποιήσει τους πολίτες για το χτύπημα της Χαμάς.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 2 ημέρες είχε βγει και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ και παραδέχθηκε κι εκείνος την ευθύνη που του αναλογεί.

Ιράν: Κίνδυνος διάχυσης της κρίσης

Σημειώνεται ότι ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος διάχυσης της κρίσης και ανέφερε επίσης ότι «ίσως πλησιάζουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή», ενώ ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «ο πόλεμος θα έχει διάρκεια και υψηλό κόστος».