Για το νέο κύμα κακοκαιρίας μίλησε ο διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κος Κώστας Λαγουβάρδος. Ειδικότερα ο κ. Λαγουβάρδος μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη αναφέρθηκε στα έντονα καιρικά φαινόμενα και πως αυτά θα επηρεάσουν την χώρα και κυρίως την Θεσσαλία

Διαβάστε επίσης: Καιρός: "Έρχονται" βροχές, καταιγίδες και βοριάδες 8 Μποφόρ σε 8 περιοχές τις επόμενες ώρες

Μεταξύ άλλων ο κ. Λαγουβάρδος ανέφερε: Είναι μια τυπική φθινοπωρινή διαταραχή που θα δώσει αρκετές βροχές κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα, θα επηρεάσει όμως και άλλες περιοχές και τη Θεσσαλία.  Τα εντονότερα φαινόμενα φαίνονται από το μεσημέρι –απόγευμα σήμερα και μέχρι αύριο το πρωί  κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας δηλαδή στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά σε τμήματα της Πελοποννήσου αλλά θα βρέξει μέσα στη νύχτα κυρίως και στη δυτική Θεσσαλία. Θα ρίξει αρκετή βροχή. Και στην περιοχή του Πηλίου αλλά και στα πιο ορεινά τμήματα της Δυτικής Θεσσαλίας θα έχουμε αρκετές βροχές αλλά δεν περιμένουμε σε καμία περίπτωση την ένταση που είχαμε δει στις πλημμύρες αλλά θέλει προσοχή γιατί δεν ξέρουμε πως αντιδρούν πλέον τα συστήματα και οι υποδομές εκεί μετά από αυτό που έχουν πάθει».

 Λαγουβάρδος: Τι ισχύει για την Αττική

Αναφορικά με το λεκανοπέδιο Αττικής ο κ. Λαγουβάρδος σημείωσε: «Είναι μια τυπική διαταραχή εκτίμησή μας είναι ότι τα εντονότερα φαινόμενα θα είναι στα δυτικά, θα έχουμε αρκετό νερό εκεί. Εκεί θέλει προσοχή.


Στο Λεκανοπέδιο φαίνεται να έχουμε κάποιες βροχές μέσα στη νύχτα και αύριο το πρωί και μετά ο καιρός βελτιώνεται. Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες από τα κανονικά ανεβαίνει όμως την Πέμπτη σε αρκετά υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία Θα έχουμε ένα ζεστό Σαββατοκύριακο με κάποιες βροχές κυρίως στα δυτικά- βορειοδυτικά».