Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, χτυπάει"καμπανάκι" κινδύνου στην τοπική αυτοδιοίκηση, κηρύττοντας σε «Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας» 20 δήμους, που συνδέονται με τον Κηφισό.



Πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις στις περιοχές που συνδέονται με τον Κηφισό

«Αυτό σημαίνει ένταση καθαρισμού φρεατίων στην παρακηφίσια ζώνη καθώς και σε όλη την πόλη και καθαρισμοί ρεμάτων, αποψίλωσης και ό,τι άλλο μπορεί να υπάρχει σε ένταση, προκειμένου να αποφύγουμε πλημμύρες», ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Περιστερίου, Μαίρη Τσιώτα.

Οι άμεσες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν στις περιοχές που συνδέονται με τον Κηφισό, το Ρέμα του Ποδονίφτη και το ρέμα της Εσχατιάς, όπως προέκυψε από το πόρισμα του επιτόπιου ελέγχου στον Κηφισό.

«Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί ο Κηφισός, κι αν έρθουν από εδώ νερά, είναι γεγονός ότι πάντα πλημμυρίζει», αναφέρει κάτοικος.

«Αυτή η περιοχή έχει πάντα πρόβλημα. Το συγκεκριμένο σημείο 9 στις δέκα πλημμυρίζει. Όλα τα καταστήματα έχουμε μια εξτρά πόρτα για να εμποδίζουμε το κακό που μπορεί να μας συμβεί», λέει ένας επιχειρηματίας της περιοχής.

«Δεν φεύγουν πουθενά τα νερά. Δεν πάνε ούτε Κηφισό ούτε πουθενά. Λιμνάζουν εδώ», δηλώνει κάτοικος.

Νέο κύμα κακοκαιρίας

Ήδη σε διάφορες περιοχές της χώρας έχει ξεκινήσει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας καθώς μπήκαμε για τα καλά στο φθινόπωρο, με τα φαινόμενα να αναμένονται έντονα με καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι.

Οι καιρικές συνθήκες το δείχνουν ξεκάθαρα. Ο χρόνος για τον χειμώνα μετράει αντίστροφα και πρέπει να γίνει για τη θωράκιση, όχι μόνο της Αττικής αλλά όλων των περιοχών της χώρας.