Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα αρχίζει να εξασθενεί, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Από σήμερα, 18 Οκτωβρίου, η κακοκαιρία θα κινηθεί προς τα νοτιοανατολικά και θα περιοριστεί στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Στη Δυτική και τη Βορειοδυτική Ελλάδα ο καιρός έχει αρχίσει να βελτιώνεται, καθώς χθες έπεσε μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην Αττική δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές νωρίς το μεσημέρι, αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί σιγά-σιγά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές το μεσημέρι, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ.

Από την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου αναμένεται να ανέβει η θερμοκρασία, καθώς θα έχουμε ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες. Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, 21-22 Οκτωβρίου, αναμένεται να έχουμε μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Κεντρική, Δυτική και Νότια Ελλάδα. Τέλος, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν βροχές στην Ήπειρο και στο βόρειο Ιόνιο.