Πολλές είναι οι ανοιχτές πληγές που μετράνε Ισραήλ και Γάζα, μετά την επίθεση της Χαμάς στο εβραϊκό κράτος. Πέρα από τη χθεσινή επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, με τους 500 νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και πολλά παιδιά, το Ισραήλ εξακολουθεί να ζει τον εφιάλτη με την απαγωγή 199 πολιτών από τη Χαμάς.

Ήδη έφτασε στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη η καμπάνια Kidnapped From Israel, η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του makthes.gr, το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει γεμίσει με αφίσες οι οποίες γράφουν «ΑΠΑΓΩΓΗ» και παρουσιάζουν τα στοιχεία και τις φωτογραφίες ανθρώπων που απήχθησαν από τη Χαμάς μέσα από τα σπίτια τους. 

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι IDF είχαν ζητήσει την εκκένωση του νοσοκομείου τέσσερις ημέρες πριν από την έκρηξη, υποστηρίζουν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι

Όλες οι αφίσες συνοδεύονται από το εξής μήνυμα:

 «Στις 7 Οκτωβρίου, σχεδόν 200 αθώοι πολίτες απήχθησαν από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Η τοποθεσία τους παραμένει άγνωστη. Περισσότεροι από 3.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, από τριών μηνών έως 85 ετών, τραυματίστηκαν, σκοτώθηκαν, χτυπήθηκαν, βιάστηκαν και απομακρύνθηκαν από τους αγαπημένους τους από τη Χαμάς».

Παράλληλα, αφίσες με τους απαχθέντες Ισραηλινούς εμφανίστηκαν και στα νότια προάστια της Αττικής και συγκεκριμένα σε δρόμους στο Παλαιό Φάληρο, όπως φαίνεται σε αναρτήσεις χρηστών του twitter.

Πώς δημιουργήθηκε η καμπάνια για τους απαχθέντες από το Ισραήλ

H καμπάνια δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα Ισραηλινών με έδρα τη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τους καλλιτέχνες Nitzan Mintz και Dede Bandaid, και σχεδιάστηκαν από τον Tal Huber σε συνεργασία με τη Shira Gershoni.

Όπως περιγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της καμπάνιας, οι καλλιτέχνες με έδρα το Τελ Αβίβ, οι οποίοι έβλεπαν τη φρίκη αυτού του πολέμου να εκτυλίσσεται ενώ ήταν μακριά από τους φίλους και τις οικογένειές τους στο Ισραήλ, αποφάσισαν να δράσουν αμέσως.

Διαβάστε επίσης: Θεόδωρος Λιόλιος για βομβαρδισμό στη Γάζα: Αν το νοσοκομείο κατέρρευσε, το χτύπημα έγινε από βόμβα του Ισραήλ

 Δείτε εικόνες με τις αφίσες των απαχθέντων Ισραηλινών στη Θεσσαλονίκη:

  

 



Εικόνες: makthes.gr