Προκαλούν σοκ τα στοιχεία της εγκληματικότητας που εμφανίζουν οι ανήλικοι. Ο απολογισμός από τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας προκαλεί ανατριχίλα. Το φετινό Σεπτέμβριο έγιναν 1.353 συλλήψεις ανηλίκων για 1.201 υποθέσεις. Με την αύξηση τους πρώτους 8 μήνες του χρόνου για ληστείες με δράστες ανήλικα παιδιά να φτάνει το 56% σε σχέση με το 2022.

Οι άγριοι ξυλοδαρμοί μέσα σε σχολεία που καταγράφονται από κάμερες, οι επιθέσεις στο σχόλασμα, στο δρόμο για το σπίτι, οι ληστείες σε βόλτες ακόμα και κάτω από την Ακρόπολη, μαζί με τα επεισόδια από νυχτερινές εξόδους πληθαίνουν, ανησυχούν και προκαλούν οργή σε γονείς και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Οικονόμου: Συντονισμένες προσπάθειες ΕΛΑΣ και Πολιτείας έναντι της παραβατικότητας των ανηλίκων

Αυτές οι εικόνες όμως είναι μια σταγόνα στον ωκεανό της εγκληματικότητας, ένα μέρος μόνο από τη νέα θλιβερή πραγματικότητα, με χιλιάδες καταγγελίες στην αστυνομία και 45 συλλήψεις ανηλίκων την ημέρα μόνο τον φετινό Σεπτέμβριο.

Θύματα των συμμοριών ανηλίκων μιλούν για τον εφιάλτη που έζησαν

Θύματα σκληρών συμμοριών που απαρτίζονται από μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων ακόμα και Δημοτικών, περιγράφουν στο Live News τον εφιάλτη που έζησαν.


Ένα 16χρονο παιδί μεταφέρθηκε τραυματισμένο σε νοσοκομείο μετά από επίθεση που δέχτηκε από ανήλικους ληστές έξω από το Μετρό του Νέου Κόσμου. Έξι εναντίον ενός, με το θύμα να μεταφέρεται σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Τον περασμένο Απρίλιο, 18χρονος μαχαιρώθηκε μπροστά σε φίλους του, κοντά στην Ακρόπολη.

Σε συμμορίες ακόμα και παιδιά Δημοτικού, ηλικίας από 7 έως 12 ετών σύμφωνα με την αστυνομία. Πέρυσι έγιναν συνολικά 320 συλλήψεις μαθητών που πήγαιναν από την Α’ μέχρι την ΣΤ’ Δημοτικού.

Οι γονείς ανάστατοι, τα θύματα πανικοβλημένα και οι εκπαιδευτικοί ανήμποροι, όπως λένε να σταματήσουν την παραβατικότητα.

Διαβάστε επίσης: Περιστατικά βίας με ανηλίκους: "Με χτύπησαν με σιδερογροθιές, έσπασα τρία δάχτυλα" είπε ο 13χρονος

Μόνο πέρυσι εξαρθρώθηκαν 17 συμμορίες ανηλίκων που εμπλέκονταν σε 132 υποθέσεις σκληρής βίας.

Τα επεισόδια πληθαίνουν με τις συσκέψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να είναι διαδοχικές για ένα θέμα όχι αμιγώς αστυνομικό αλλά ευρύτερα κοινωνικό.