Πέντε συλλήψεις έγιναν από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην κλειστή δομή της Σάμου.

Σάμος: Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες πετούσαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και προέτρεπαν τους υπολοίπους σε διάπραξη φθορών και αντίσταση κατά των αστυνομικών.

Η δικογραφία, με την οποία οδηγούνται στην εισαγγελία, περιλαμβάνει τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

Οι προσαγωγές έγιναν αργά χθες το βράδυ στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου, κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών από Παλαιστίνιους και Σύρους αιτούντες άσυλο μέσα στη δομή, για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή.

Το χρονικό

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 700 μετανάστες, Άραβες διαφόρων εθνικοτήτων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον πόλεμο. Φώναζαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ και κινούμενοι κατά ομάδες συγκεντρώθηκαν μπροστά στην κεντρική πόρτα.

Στις 23:15 το βράδυ της Τρίτης (17/10) ομάδα μεταναστών επιχείρησε να ανοίξει τις πόρτες και να εξέλθει της δομής. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη η Αστυνομία και προσήγαγε επτά μετανάστες, εκ των οποίων οι πέντε συνελήφθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πετούσαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και προέτρεπαν τους υπολοίπους σε διάπραξη φθορών και αντίσταση κατά των αστυνομικών.