Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Ρεθύμνου από τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 30χρονου άνδρα ΑμεΑ από οδηγό σχολικού λεωφορείου, στο χωριό Άδελε, τη Δευτέρα 16/10.

Οι στενοί συγγενείς του άτυχου άνδρα ξεσπούν στην κάμερα και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.


Ρέθυμνο: Το χρονικό της υπόθεσης

Ο οδηγός του σχολικού κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 30χρονο ΑμεΑ, επειδή ο τελευταίος ακούμπησε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε το σχολικό.

Ο άγριος ξυλοδαρμός εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μικρών μαθητών, οι οποίοι είναι σοκαρισμένοι.

Κάποια από τα παιδιά, μάλιστα, λένε τα τελευταία πρωινά στους γονείς τους πως δεν θέλουν να πάνε στο σχολείο.

*Διαβάστε εδώ: Σοκ στο Ρέθυμνο: Στοιχήματα πίσω από τον άγριο ξυλοδαρμό μαθητή σε σχολείο - Τι λέει ο διευθυντής

Ο 30χρονος άνδρας ακούμπησε ελαφρά με το αυτοκίνητό του το σχολικό λεωφορείο, με τον οδηγό να εξοργίζεται, σπεύδοντας προς το μέρος του, και αφού του επιτέθηκε σε έξαλλη κατάσταση, εξαφανίστηκε, αφήνοντάς τον τρομοκρατημένο και χτυπημένο στο σημείο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού, ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου, ο οποίος φαίνεται να προπονείται σε πολεμικές τέχνες, χτυπούσε με μίσος τον αβοήθητο 30χρονο μπροστά στα μάτια παρευρισκομένων, οι οποίοι δεν προσπάθησαν καν να τον συγκρατήσουν.

Συγκεκριμένα, αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν στο neakriti.gr ότι κατά τη διάρκεια του περιστατικού οι συνοδοί των λεωφορείων «κάθονταν στην άκρη, χαχάνιζαν, κάπνιζαν και κοιτούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω οδηγός λεωφορείου καταφέρεται με επιθετικό τρόπο απέναντι σε κάποιον.

Ο αδελφός του θύματος, Αδαμάντιος Γερογιαννάκης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα παιδάκια μάς λένε ότι αυτός βρίζει συνεχώς και ξέρουμε ότι ο ίδιος οδηγός έχει κάνει το ίδιο περιστατικό με έναν ποδηλάτη».

Ο πατέρας του θύματος, Μανόλης Γερογιαννάκης, προσπαθώντας να συγκρατήσει την εμφανή θλίψη του για την κατάσταση στην οποία υποβλήθηκε το παιδί του, δηλώνει ότι «έχω ένα παιδί πανέξυπνο, κοινωνικό, που έχει το αυτοκινητάκι του και πηγαινοέρχεται. Έκανε λίγο πίσω το αμάξι και ακούμπησε λίγο σε αυτό το σημείο και κατέβηκε από το λεωφορείο κι έκανε το παιδί μου και πήγε στο νοσοκομείο, αγνώριστο. Με τόση δύναμη μπουνιές, το παιδί είχε χειρουργηθεί στο μάτι και τώρα έχει πάθει πάλι ζημιά. Δεν θέλει να βγει από το σπίτι, να σηκωθεί από το κρεβάτι, είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και το σπίτι μας είναι σε πένθος μεγάλο».

Υπενθυμίζεται ότι για το περιστατικό έχει γίνει καταγγελία στην Αστυνομία, έχει ήδη πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση στο θύμα και αναμένεται η σύλληψη του οδηγού από τις Αρχές.

*Φωτογραφία αρχείου