Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης (19/10) στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς ένας άνδρας εισέβαλε σε εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα έχοντας ένα μαχαίρι και ένα κοράνι και φωνάζοντας «Allahu Akbar».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα συνέβησαν όταν ο νεωκόρος στον Άγιο Παντελεήμονα είδε τον άνδρα να μπαίνει στην εκκλησία και να επιδεικνύει περίεργη συμπεριφορά. Ο Σύριος άρχισε να προσεύχεται και να φωνάζει «Allahu Akbar». Τότε ο νεωκόρος ενημέρωσε σχετικά μία ομάδα της ΟΠΚΕ που βρισκόταν στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα: Καιρίδης για πόλεμο στο Ισραήλ: Οι “μοναχικοί λύκοι” ανησυχούν την Ευρώπη – Κίνδυνος να διαταραχθούν οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

Κατά την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο, ο άνδρας φέρεται να αντιστάθηκε και κατά τον έλεγχο που του έγινε - σύμφωνα με πληροφορίες - στο σακίδιο του βρέθηκαν ένα μαχαίρι και ένα κοράνι 

Διαβάστε ακόμα: Συναγερμός στην Ευρώπη για τρομοκρατικά χτυπήματα - Συνεδριάζουν οι υπουργοί της ΕΕ

Ο άνδρας προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο  24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας έχει απασχολήσει τις αρχές αρκετές φορές, είναι γνωστός στην περιοχή, ενώ και στο παρελθόν έχει επιδείξει «διαταραγμένη» συμπεριφορά

Την περίοδο του Πάσχα κατά την διάρκεια λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, εισήλθε εντός εκκλησιάς και έψαλε διαβάζοντας το κοράνι. Σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία ενώ έγινε και διοικητική απέλαση για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Απασχόλησε τις Αρχές με παρομοια περιστατικα άλλες δυο φορές, με αποτέλεσμα απο το ΤΑ Αγίου Παντελεημονα να γίνουν διοικητικές απελάσεις εκ νέου για λόγους δημόσιας ασφαλείας, ενώ οδηγήθηκε και για ψυχιατρική εξέταση, ωστόσο δεν κρίθηκε αναγκαία η κρατηση του.

Επίσης, πριν περιπου 20 ημέρες, εβαλε φωτια στο «Σπίτι του Κηπουρού», το οποιο ανήκει στον Δήμο Αθηναίων. Προανακριτικά του περιστατικού επιλήφθηκε η Πυροσβεστική.