Mεγάλη πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλoνίκης.

Θεσσαλονίκη: "Λευτεριά στην Παλαιστίνη"

Με σύνθημα «λευτεριά στην Παλαιστίνη», μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης εκφράζουν -όπως λένε- τη συμπαράσταση τους στον παλαιστινιακό λαό.



Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν Παλαιστίνιοι που ζουν στη Θεσσαλονίκη.

Κρατούσαν μια γιγαντιαία σημαία της Παλαιστίνης ενώ στην έναρξη της πορείας ξάπλωσαν πάνω της φωνάζοντας «Free Palestine».



«Αντιστεκόμαστε στην βαρβαρότητα του Ισραηλινού λαού. Το διεθνές δίκαιο δεν λέει να κόψουμε ρεύμα και νερό σε 2,5 εκατομμύρια αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας. Σήμερα βομβαρδίζουν νοσοκομεία σχολεία και κατοικημένες περιοχές», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, στο περιθώριο της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο άγαλμα Βενιζέλου.



«Είναι μεγάλη η υποκρισία όλων αυτών που μόλις σήμερα δήθεν ανακάλυψαν τη βία στην Παλαιστίνη. Το αίμα ρέει στην κατεχόμενη παλαιστινιακή γη εβδομήντα πέντε χρόνια πια. Εβδομήντα πέντε χρόνια υπάρχει η ισραηλινή κατοχή, οι εκτοπισμοί και η συνεχής επέκταση των εποικισμών, η ληστεία της γης των Παλαιστινίων, τα οδοφράγματα και η ύψωση των διαχωριστικών τειχών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ο εγκλωβισμός τους μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης, ο καθημερινός ανείπωτος εξευτελισμός, η παρενόχληση και η δολοφονία χιλιάδων και χιλιάδων Παλαιστινίων, ο εγκλεισμός δεκάδων χιλιάδων που σαπίζουν επί δεκαετίες στις φυλακές των δυνάμεων κατοχής», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση για τη σημερινή κινητοποίηση.

Οι διαδηλωτές ζητούν να σταματήσει η αιματοχυσία, να δικαιωθεί η Παλαιστίνη με την πραγματική και πλήρη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους και παράλληλα ζητούν «να μην υπάρξει καμία ανάμειξη της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία, να γυρίσει άμεσα η ελληνική φρεγάτα που συμμετέχει στη νατοϊκή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και θα κινηθεί στο κέντρο της πόλης.

Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων ανάλογα με το σημείο που βρίσκονται οι διαδηλωτές.