Μια νέα θερμή εισβολή από την αφρικανική ήπειρο θα ανεβάσει, όπως φαίνεται, το θερμόμετρο που είχε πέσει τις τελευταίες μέρες και θα έχουμε μέσα στο φθινόπωρο ανοιξιάτικο καιρό. Έτσι, μετά το σύντομο φθινοπωρινό διάλειμμα, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο 10 βαθμών.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, «θα δούμε 30άρια το Σαββατοκύριακο. Επιπλέον, οι ισχυροί νοτιάδες που θα πνέουν τις επόμενες ημέρες θα κουβαλήσουν... σαχαριανή σκόνη και υγρασία!».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θα ζήσουμε βαθιά άνοιξη στην καρδιά του φθινοπώρου

Από σήμερα αναμένεται να ανέβει η θερμοκρασία, καθώς, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα έχουμε ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες. Οι βροχές που θα φτάσουν προς την περιοχή της Κρήτης δεν θα είναι έντονες, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου εκεί θα έχουμε κάποιες πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Οι νοτιάδες δίνουν τη θέση τους σε ισχυρούς βοριάδες, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, και η θερμοκρασία θα φτάνει κοντά στους 24-26 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

«Παράλληλα μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να έχουμε μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Κεντρική, Δυτική και Νότια Ελλάδα, ενώ από την Παρασκευή αναμένεται η θερμοκρασία να φτάσει τους 28-30 βαθμούς. Τέλος, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν βροχές στην Ήπειρο και στο βόρειο Ιόνιο», ανέφερε σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.