Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου Ρεθύμνου, στις 10 π.μ., έχει προκηρύξει για σήμερα, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, η έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έγγραφη εισήγηση της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, με την οποία προτείνεται εφημερία τομέα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), κατά τις ημέρες που δεν εφημερεύει σε αυτό ειδικευόμενος ή έμπειρος αγροτικός γιατρός.

Η ανακοίνωση για την όφαση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, «υπενθυμίζουμε ότι χρειάζεται η συναίνεση του γιατρού για το πρόγραμμα εφημεριών και σε περίπτωση που δοθούν εντέλλεσθε για εκτέλεση εφημερίας τομέα η Ιατρική υπηρεσία και η διοίκηση του νοσοκομείου θα μας βρουν απέναντι. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ συναίνεση από τους γιατρούς για την εφημερία διακομιδής αλλά εξαναγκασμός με διοικητικές εντολές.

Το λιγοστό προσωπικό που έχει απομείνει είναι εξουθενωμένο! Οι παραιτήσεις συναδέλφων και ειδικά των νέων γιατρών, λόγω των άθλιων συνθηκών εργασίας, έχουν σαν συνέπεια να ζούμε οριακές και επικίνδυνες καταστάσεις καθημερινά στην προσπάθεια εξυπηρέτησης των ασθενών.

Χρειάζονται άμεσα κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ειδικά κίνητρα τόσο στο ΤΕΠ, όσο και σε όλα τα τμήματα πρώτης γραμμής του νοσοκομείου τα οποία είναι υποστελεχωμένα. Υπενθυμίζουμε οτι η Παθολογική κλινική »λειτουργεί» με ένα μόνιμο γιατρό, τα τακτικά χειρουργεία είναι ελάχιστα, ενώ σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν στα περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου, γεγονός που συνεπάγεται συνεχείς μετακινήσεις των πολιτών σε άλλα νοσοκομεία που διαθέτουν τις αντίστοιχες ειδικότητες.

Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του νοσοκομείου μας σε διαμετακομιστικό κέντρο – Κέντρο Υγείας».