Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και του φόβου επιθέσεων ισλαμιστών και στην Ελλάδα.

Όπως προκύπτει από σειρά εγγράφων που συντάχθηκαν τα τελευταία 24ωρα και φέρουν την ένδειξη «Εμπιστευτικό» και «Κατεπείγον» και δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», έχει καταρτιστεί σχέδιο για 150 σημεία που υπάρχει φόβος επιθέσεων.

Διαβάστε ακόμα: Αυξημένα μέτρα και στην Ελλάδα: Διμοιρίες της ΕΛΑΣ στα νησιά του Αιγαίου με δομές μεταναστών - Καθημερινή επιτήρηση με drones

Ποια σημεία θεωρούνται στόχοι πιθανής επιδρομής "αφανών" φανατικών ισλαμιστών στην Ελλάδα

Σύμφωνα με αναλύσεις και καταγραφές των Αρχών Ασφαλείας που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», ανάμεσα στα σημεία που θεωρούνται στόχοι πιθανής επιδρομής «αφανών» φανατικών ισλαμιστών συγκαταλέγονται από τη Βουλή των Ελλήνων και τις εγκαταστάσεις δυτικών διπλωματικών αποστολών μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το γειτονικό Μουσείο, αλλά και χώροι πρασίνου και αναψυχής, όπως ο Εθνικός Κήπος, το Πεδίον του Άρεως και άλλα πολυσύχναστα πάρκα στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας. Στην ίδια λίστα συγκαταλέγονται το Ζάππειο, εμπορικά κέντρα σε Μαρούσι, Άγιο Δημήτριο και αλλού, οι 67 σταθμοί του δικτύου του μετρό και του ΗΣΑΠ, οι σταθμοί ΚΤΕΛ Λιοσίων και Κηφισού, στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις.

Στα ίδια έγγραφα, που εκδόθηκαν το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου, ζητείται συνεχής φρούρηση και επιτήρηση τουλάχιστον 15 στόχων ισραηλινού ενδιαφέροντος (συναγωγές, πρεσβεία, εταιρείες, χώροι συνάθροισης κ.ο.κ.), με συμπληρωματική εντολή στους αστυνομικούς «να πραγματοποιούν αυξημένη και ουσιαστική επιτήρηση των προαναφερόμενων στόχων, καθώς και σχολείων-εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όπου φοιτούν υπήκοοι από τη συγκεκριμένη χώρα».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία για επίθεση στην Ελλάδα

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως παρά τον γενικό συναγερμό, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Αρχών Ασφαλείας τονίζουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία για επίθεση επί ελληνικού εδάφους.

Ενδεικτικές της κινητοποίησης των ελληνικών Αρχών, όμως, είναι και οι αναφορές για ελέγχους σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με στόχο τον εντοπισμό αναρτήσεων που περιλαμβάνουν κηρύγματα μίσους.

Σε άλλο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. ζητείται, επίσης, να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση και γύρω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.