Ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης από τον ΣΚΑΪ βρέθηκε μαζί με τον εικονολήπτη του εν μέσω διασταυρούμενων πυρών και εγκλωβίστηκαν σε μια πολυκατοικία.

Όλα αυτά έγιναν σήμερα στην πόλη Ναμπλούς, στη Δυτική Όχθη, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα έξω από την Ιερουσαλήμ.

Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει οι δύο άνδρες κατάλαβε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη, η οποία αμέσως ενημέρωσε την ΕΣΗΕΑ, με την πρόεδρο Μαρία Αντωνιάδου να επικοινωνεί άμεσα με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Εξίσου άμεση ήταν, όμως, και η αντίδραση του υπουργείου που ενημέρωσε μέσω της πρεσβείας μας το Ισραήλ, στρατιωτικές δυνάμεις του οποίου έστησαν ειδική επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του Χρήστου Νικολαΐδη και του εικονολήπτη του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες έχουν απεγκλωβιστεί και είναι σε ασφαλές σημείο.

Αρχικά οι στρατιώτες τούς απεγκλώβισαν από την πολυκατοικία και τους μετέφεραν σε ένα σχολείο και στη συνέχεια εκτός των ορίων της Ναμπλούς.

Ωστόσο, έχουν πρόβλημα με το σύστημα Liveu και δεν μπορούν να στείλουν εικόνα απ' όλα όσα έζησαν και τα οποία ο εικονολήπτης μαγνητοσκοπούσε όλη την ώρα.

Στο σημείο που βρίσκονται τώρα οι δύο άνδρες μεταβαίνει το άλλο συνεργείο του ΣΚΑΪ, με τον δημοσιογράφο Σταύρο Ιωαννίδη, για να πάρει το υλικό και να το μεταδώσουν στην Ελλάδα.