Με απινιδωτές εξοπλίζει τα τέσσερα μεγαλύτερα σταθμαρχεία του, τα δύο αμαξοστάσιά του, αλλά και τα γραφεία του, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

«Προχωρήσαμε στην προμήθεια και εγκατάσταση απινιδωτών σε κρίσιμες εγκαταστάσεις, όπου καθημερινά συναθροίζονται εργαζόμενοι, επιβάτες και γενικότερα πολίτες» σημείωσε ο διευθυντής Διοίκησης Οργανισμού, Δημήτρης Παπαγιάννης, εξηγώντας ότι οι απινιδωτές τοποθετήθηκαν στα αμαξοστάσια Σταυρούπολης και Φοίνικα, στα σταθμαρχεία του υπεραστικού σταθμού ΚΤΕΛ «Μακεδονία», του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, της Πλατείας Ελευθερίας και του Α.Σ. ΙΚΕΑ, καθώς και στα γραφεία του Οργανισμού, στην Αλεξάνδρου Παπαναστασίου.

«Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε εκπαίδευση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για τη χρήση των απινιδωτών, οι οποίοι, σε κάθε περίπτωση, είναι απολύτως εύχρηστοι. Συγκεκριμένα, πολύ εύκολα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους απινιδωτές ακόμα και κάποιος που δεν έχει καταρτιστεί, καθώς πρόκειται για μηχανήματα με απλές φωνητικές οδηγίες χρήσης, που γίνονται αντιληπτές από όλους» τονίζει ο κ. Παπαγιάννης.

Οι απινιδωτές που προμηθεύτηκε ο ΟΑΣΘ είναι φορητοί, δουλεύουν με μπαταρία, είναι απλοί στη χρήση, διαθέτουν φωνητικές και οπτικές οδηγίες χρήσης, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στην ελληνική γλώσσα, και είναι συμβατοί με τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες. «Ελπίζουμε ότι οι απινιδωτές θα χρησιμοποιηθούν μόνον για λόγους κατάρτισης και ότι θα παραμείνουν αχρείαστοι και για το προσωπικό του Οργανισμού, και για τους επιβάτες, αλλά και για οποιονδήποτε», διευκρίνισε ο κ. Παπαγιάννης.