Έτοιμα είναι όλα για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που φάνηκε από τη δοκιμαστική παρέλαση που έγινε σήμερα, Τρίτη 24/10, στη συμπρωτεύουσα.

Ειδικότερα, στην πρόβα που έγινε το πρωί, κάτοικοι της πόλης που βρέθηκαν στην εθνική οδό είχαν την ευκαιρία να δουν τα άρματα μάχης και τα άψογα περάσματα των μηχανοκίνητων τμημάτων, που σε λίγες μέρες θα περάσουν μπροστά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

 
Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν δρόμοι για τη δοκιμαστική παρέλαση - Κυκλοφοριακά προβλήματα

Για τη δοκιμαστική παρέλαση έκλεισαν αναγκαστικά και κάποιοι δρόμοι, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί από νωρίς το πρωί κυκλοφοριακά προβλήματα.

Εντυπωσιακή είναι η παρουσία των βαρέων οχημάτων, όπως τα σύγχρονα άρματα μάχης τύπου Leopard 1 και 2, τα οποία σε άψογους σχηματισμούς δημιουργούν δέος στο πέρασμά τους στη Θεσσαλονίκη.

Στη δοκιμαστική παρέλαση, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου panjer 2000 και αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών, πυραυλικά συστήματα mlrs, xok, τμήματα του μηχανικού εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, οχήματα μεταφοράς πεζικού τύπου m113 και m117, αυτοκινούμενοι όλμοι, οχήματα ηλεκτρονικού πολέμου κ.ά.
Όπως έγινε γνωστό, ο σμηναγός Χρήστος-Πάρις Χαρίτος θα πιλοτάρει φέτος το αεροσκάφος F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», που θα «σκίσει» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και θα στείλει το μήνυμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ελληνικό λαό.

Λόγω της δοκιμαστικής παρέλασης, κλειστή θα παραμείνει έως τις 16:00 το απόγευμα η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, στο τμήμα της από τη νέα αερογέφυρα Θέρμης μέχρι την αερογέφυρα Ρυσίου.

Η κίνηση στο παραπάνω τμήμα διεκόπη μετά τις 08:00 το πρωί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ συνεργεία της Τροχαίας βρίσκονται σε καίρια σημεία, κατευθύνοντας τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων από εναλλακτικές διαδρομές.

*Διαβάστε εδώ: 28η Οκτωβρίου: Τι ισχύει για τα σχολεία, πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν