Πλούσιο ήταν το δελτίο δράσης του Λιμενικό Σώματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού τραυματίστηκε ένας ναυτικός στον Πειραιά, ενώ παράλληλα σήμερα έγινε διάσωση 22 ατόμων στην Κω. Τέλος, το Λιμενικό έκανε διακομιδές ασθενών, ενώ έγινε και μια σύλληψη άνδρα για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Λέρο.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Τρίτης το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε ότι ένα μέλος πληρώματος (ειδικότητας ναύτη) Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου, τραυματίστηκε στο αριστερό κάτω άκρο εντός του πλοίου, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Σύλληψη 25χρονου από το Λιμενικό

Παράλληλα στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν  στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λέρου, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, σε διενεργούμενο έλεγχο κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον λιμένα Λακκίου ν. Λέρου, εντοπίστηκε ο ανωτέρω να κατέχει εντός της αποσκευής του, δεκατέσσερις (14) κούτες των δέκα (10) πακέτων των είκοσι (20) τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, για τα οποία το σύνολο δεν έφερε την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ως άνω ανευρεθέντα.

Διάσωση 22 ατόμων στην Κω

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος ευρισκόμενο σε περιπολία, εντόπισε ακυβέρνητη πνευστή λέμβο, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά ν. Κω. Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην άμεση περισυλλογή και διάσωση είκοσι δύο (22) αλλοδαπών, τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κω.  Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Διακομιδές ασθενών

Τέλος, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-57χρονου και 96χρονου, από το λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53,

-57χρονου, από το λιμένα ν. Κάσου στον λιμένα Πηγαδιών ν. Καρπάθου, με το Ε/Γ -Δ/Ρ «ΚΑΣΟΣ ΠΡΙΝΣΕΣ» Ν. Κ. 02.