Δεν φτάνει που οι πλημμυροπαθείς του Βόλου δεν έχουν μαζέψει ακόμα τα «κομμάτια» τους από τις καταστροφικές κακοκαιρίες του Σεπτεμβρίου, έχουν και τους αδίστακτους απατεώνες που καιροφυλακτούν σαν τα κοράκια, με σκοπό να αρπάξουν ό,τι τους έχει απομείνει.

Αδιαφορώντας για τον πόνο και την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι συνάνθρωποί τους, οι αετονύχηδες τους πλησιάζουν και τους υπόσχονται επισκευή των αυτοκινήτων τους, όμως, όταν πάρουν την προκαταβολή γίνονται καπνός...

*Διαβάστε εδώ: Ο Βασίλης Καρράς "είναι εδώ" – Το νέο του άλμπουμ μόλις κυκλοφόρησε


Βροχή καταγγελιών

Στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Μαγνησίας (ΣΙΣΑΜ) πέφτουν βροχή οι καταγγελίες, οι οποίες αναφέρουν ότι επιτήδειοι τηλεφωνούν σε πλημμυροπαθείς που τα αυτοκίνητά τους έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και υπόσχονται γρήγορη αποκατάσταση σε σχετικά λογικές τιμές. Σε δύο περιπτώσεις τα ποσά που δόθηκαν ως προκαταβολές επισκευών αγγίζουν τα 300 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, στις περισσότερες περιπτώσεις οι απατεώνες βάζουν αγγελίες στα social media και κυρίως σε τοπικές ομάδες στο Facebook. Εκεί εμφανίζονται ως επαγγελματίες στον χώρο των συνεργείων αυτοκινήτων και διαβεβαιώνουν ότι μπορούν να επισκευάσουν τα κατεστραμμένα από τις πλημμύρες αυτοκίνητα των θυμάτων, με ποσά που δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.

Ωστόσο, ζητούν προκαταβολή -συνήθως από 300 έως 350 ευρώ- υποσχόμενοι ότι θα κάνουν τις απαραίτητες επισκευές στα οχήματα, ακόμα κι επιτόπου, δηλαδή στις πιλοτές των ιδιοκτητών! Πηγαίνουν, λοιπόν, κάνουν τάχα τις αυτοψίες, κερδίζουν την εμπιστοσύνη των θυμάτων τους κι αφού πάρουν στο χέρι τα λεφτά της προκαταβολής εξαφανίζονται και μετά δεν απαντούν στις κλήσεις.


Οι απατεώνες εκμεταλλεύτηκαν τον μεγάλο φόρτο εργασίας των συνεργείων

Φυσικά, οι αδίστακτοι απατεώνες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι τα κατά τόπους συνεργεία δεν είναι σε θέση να επισκευάσουν όλα τα ΙΧ μέσα σε λίγες μέρες, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι πλημμύρες κατέστρεψαν τουλάχιστον 8.000 οχήματα! Τα συνεργεία αδυνατούν να αντεπεξέλθουν και να τα επισκευάσουν όλα μέσα σε λίγες ημέρες, τόσο λόγω έλλειψης προσωπικού όσο και λόγω καθυστέρησης προμήθειας των ανταλλακτικών. Σύμφωνα με το thenewspaper.gr ο αντιπρόεδρος του ΣΙΣΑΜ, Νίκος Πλουμιστός, συμβούλευσε τους πολίτες «να κάνουν υπομονή και να δείχνουν εμπιστοσύνη μόνο στους πιστοποιημένους μάστορες, για να γίνει η επισκευή των οχημάτων σωστά».

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή